van der Horst

Voorbeschouwing Steve Vanbellingen op het seizoen 2016

Het autosportseizoen 2016 start voor Steve Vanbellingen over amper anderhalve week met de Haspengouw Rally, de opener van het BK Rally. Het is meteen het begin van een zeer stevig en uitdagend seizoen, met naast het BK Rally, de Belcar Trophy, een uitstap in de Supercar Challenge en de uithoudingsrace in het Litouwse Palanga ook het gloednieuwe en veelbelovende TCR Benelux. Vanbellingen deelt daarin een VW Golf van MILO Racing met David Dermont, ooit nog aan het werk in de KS Motorsport BMW.
Wie herinnert er zich de Procar nog? Het was een zeer hoogstaand Belgisch toerwagenkampioenschap dat in de jaren ’90 en in het begin van de jaren 2000 de toppers van ons land verenigde in een serie voor BMW, Audi, Toyota, Opel en andere toerwagenmerken. De wedstrijden waren van het type sprint, kwamen op Tv en zorgden voor volle tribunes en echte top autosport. De TCR Benelux wil daar nu de erfgenaam van worden.

Midden vorig jaar werd de TCR Benelux voorgesteld als eerste nationaal kampioenschap op basis van het veelbelovende TCR-reglement. De formule, gebaseerd op de GT3-filosofie, bestaat erin dat de prestaties van diverse toerwagens met een 1.6 of 2.0 l turbomotor onder de motorkap aan elkaar gelijkgeschakeld worden, met als gevolg zeer gelijklopende prestaties en dus zeer spannende races. In de TCR International Series leverde dat vorig seizoen al heel gespierde duels op, vanaf 2016 is er dus ook een Benelux-kampioenschap.

De toeschouwers krijgen een maximum aan spektakel aangeboden, met elk raceweekend meerdere sprintwedstrijden, waarin beide rijders aan het werk gezet worden. Verder wordt er, om het publiek bij het spektakel te betrekken, volop ingezet op interactiviteit op sociale media. Zo wordt de startgrid van de lange race opgemaakt op basis van stemmen op Facebook. De kalender bestaat uit zes evenementen, onder meer in het voorprogramma van de DTM in Zandvoort en de 24 Uur van Zolder. Ook Spa, Colmar-Berg, Assen en Mettet (finale) staan op het menu.
David Dermont is een man met heel wat ervaring, met naast BTCS, ook successen in de Europese competities van Renault, de Blancpain, de Porsche Supercup enz.

Steve Vanbellingen:
“Ik geloof enorm in de TCR Benelux, net omdat het een kampioenschap wordt dat inderdaad de beste rijders van ons land verenigt, in korte sprintwedstrijden, waar elke fout ongenadig hard zal afgestraft worden. We hadden nood aan een dergelijk initiatief en als je ziet hoeveel respons er op komt, met nu, midden de autosportwinter, al een goed gevulde startgrid, dan is het voor mij echt belangrijk om mee van de partij te zijn. Ik wil dan ook mijn partners Comparex, GRL, EBB en Lunatec bedanken voor het gestelde vertrouwen. Ook mijn twee partners, Syus Capital - Head office doen heel wat, net als we extra steun krijgen van Socardenne, de partner van het team.

Steve Vanbellingen press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 17 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons