van der Horst

Voorbeschouwing van de organisatoren op het seizoen 2014

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Voorbije zaterdag hebben de mensen achter de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) definitief een streep onder het seizoen 2013 getrokken en dat met de traditionele prijsuitreiking. Net zoals tijdens de meetings op circuit, was ook hier de ambiance meer dan op de afspraak. Niet minder dan 250 mensen vonden elkaar voor een aangename avond. Het was ook tijd om iemand uitgebreid te huldigen, met name Anick Servais, die Voorzitster was van de BGDC sinds de creatie en nu de fakkel aan Raphaël van der Straten doorgeeft. Hij zal vanaf nu dus de nieuwe Voorzitter zijn, een ingrijpende verandering voor hem.
BGDC kent nu ook zijn kalender 2014 met de circuits van Francorchamps, Zolder, Dijon, Zandvoort en Mettet, voor een totaal van 7 meetings, met tussen de 150 en 300 minuten actie. De details van de kalender vindt u op onze site www.bdgc.be. Ga er ook snel een kijkje nemen om van voordelige tarieven voor de inschrijving te genieten.

Wat we ook nu al kunnen zeggen, is dat het deelnemersveld van de Belgian Gentlemen Driver’s Club 2014 zeker de moeite waard zal zijn, want op twee maanden van de eerste race, de Trophée des Fagnes in Francorchamps, hebben zich al meer dan 50 wagens aangemeld voor een deelname op Spa! Onder hen ook de mensen van de BMW ClubSport Trophy, die hopen op een deelnemersveld van 10 à 16 BMW 3 Reeks, naar gelang het evenement.

Bij de nieuwigheden zien we nog meer Renault Clio III, onder meer voor de familie Heinen, Garage Central, het duo Brugma-Morlet in de kleuren van TBC, Bruno Van Marsenille, Philippe Braekevelt, Benoît Car (van de 2CV Racing Cup), zonder de Clio II ex-Jeukenne van Benjamin Renaud te vergeten! François Jeukenne zal het waarschijnlijk doen met Michaël Schmetz en zijn Clio III zien we in de handen van Claudie Tanghe en Vincent Vandenabeele! Dat is verre van alles! Philippe Lannaux komt terug met een Nissan 200 SX, terwijl de BMW M3 E36 #141 ex-Hoffeld nu voor de clan Pirlot is. Nieuwkomers zijn er ook met de Mini Cooper Challenge voor Michalakis, een BMW M3 E30 voor De Borre, een Honda Civic 1800 cc voor Bastien, maar ook een BMW 2 liter voor Vincent Depriet, die zijn Clio II aan de kant laat. Houten en Debroux gaan van een Clio I naar een… Mazda RX8! Zo zitten we al aan een 15-tal wagens, een lijst die uiteraard nog veel langer is. Noteren we ook dat de BGDC Young Driver’s Car weer van de partij zal zijn, en we zijn op zoek naar mensen om het project technisch en sportief te ondersteunen. Zo kunnen de jonge kerels en dames uit de karting in prima omstandigheden hun eerste stappen in de autosport zetten.

De BGDC 2014 start… tijdens het komende weekend in de Halles des Foires de Liège-Coronmeuse, de expohallen van Luik, met de renaissance van de Luikse Motor Show. BGDC en 2CV Racing Teams delen er een ruimte voorbehouden aan amateurs, gentlemen-drivers en jonge kerels uit de karting.

BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 28 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons