van der Horst

Voordelig autorijden? Tips die echt werken!

Of je nu dol bent op kilometers vreten op de weg of de auto juist vervloekt, een conclusie die je wel kunnen trekken is dat hij ontzettend handig is. Er zijn veel vervoersmiddelen inmiddels op de markt, maar niets kan op tegen de auto. Even de kofferbak volladen met boodschappen, de kinderen wegbrengen of een avontuurlijke vakantie ermee doorbrengen. Maar dat de kosten ervan de laatste jaren zeer snel oplopen is een feit. Alles lijkt wel duurder te worden waar het gaat om autorijden. Kan het nog op een voordelige manier? Hier tips die echt werken voor als je geen elektrische auto hebt!
  • LTF

Tweede kans

Waar het gaat om voordelig rijden lijkt de elektrische auto de heilige graal, het valt niet te ontkennen dat dit inderdaad voordelig is maar het is niet voor iedereen weggelegd. Een elektrische auto is vaak nog steeds een stuk duurder en daarnaast moet er wel een toegankelijke manier zijn om een auto op te laden. Dat is niet altijd het geval. Daarom is het goed om ook eens naar bijvoorbeeld Renault occasions te kijken wanneer jij wel zin hebt in een nieuwe auto. Door voor de combinatie van een goed merk en betrouwbare aanbieder te gaan, kun je eigenlijk geen miskoop doen. Occasions waren tegenwoordig altijd al een stuk voordeliger, maar dit verschil lijkt alleen maar toe te nemen. Dit komt onder andere door een veranderend aanbod, reguliere auto’s worden daarmee voordeliger.

Doe het samen

Doordat steeds meer mensen ook een aantal dagen thuiswerken, staat de auto vaak wel meer stil dan voorheen. Dit is niet direct een reden om niet een auto te kopen, maar juist een reden om er geld mee te verdienen! Tegenwoordig zijn er door de komst van internet allerlei platformen en sites ontstaan, waardoor je eenvoudig een auto kunt huren én verhuren. Het is gunstig om dat via zo’ n platform te doen, want zij zorgen voor de nodige zekerheden. Ze voorzien jou van je geld, ze regelen de verzekering, en lossen ook boetes op. De huurders zijn vaak geverifieerd, waardoor je weet dat er een betrouwbaar persoon in jouw auto gaat rondrijden. En de verdiensten? Die kunnen aardig oplopen per dag!

Naast bovenstaande tips, is het ook aan te raden om een regenachtige zondagmiddag eens te besteden aan het bekijken van je vaste lasten. Is die all-risk verzekering nog wel echt nodig? Een autoverzekering oversluiten kan behoorlijk wat extra’ s opleveren. Vaste lasten die toch iedere maand weer van je rekening worden afgeschreven. Ook verschilt de wegenbelasting per auto en regio, kijk bijvoorbeeld eens of je oude auto inwisselen tegen een andere occasion een besparing oplevert. Soms heb je deze kosten er al heel snel uit!

Persbericht DB Online Marketing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op zondag 8 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons