Voorjaars Races: Bob Herber wint beide races

Bob Herber - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van zacht lenteweer was tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort geen sprake. Flinke regenbuien en lage temperaturen maakten duidelijk dat we ons inmiddels al diep in de herfst bevinden. Dat belemmerde de coureurs in de Supercar Challenge powered by Hankook er niet in om te zorgen dat het er tijdens de races heet aan toe ging.
GT en Prototypes

Alain Berg/Alex Cascatãu - Radical
Normaal gesproken zou de strijd om de overall overwinning gaan tussen de GT’s en de Radical van Alain Berg en Alex Cascatãu. De baan in de Zandvoortse duinen was echter zo nat, dat de krachtige GT’s hun power niet op het asfalt kwijt konden en dat zorgde ervoor dat in de beginfase van de race de Supersport 1 divisie de boventoon voerde. In beide races droogde de baan echter tijdig voldoende op om de krachtsverhoudingen juist weer te geven. Bob Herber bleek in zijn Lamborghini Super Trofeo niet te kloppen, hij kwam in beide races als eerste over de finish. Hein Koopman reed twee sterke races en bekroonde die met de tweede positie.

Supersport 1
Equipe Oscar Gräper en Henry Zumbrink heeft de smaak te pakken in de Leon Cupra. Na de fraaie zege tijdens de Gamma Racing Day waren zij ook in de eerste Voorjaarsrace de bovenliggende partij in Supersport 1. De tweede race konden zij die prestatie, mede door de extra successeconden, niet herhalen. Bart Arendsen was voor de vierde keer dit jaar in zijn BMW 1 Serie de nummer 1 in zijn klasse. Koplopers Dennis de Borst en teamgenoot Lorenzo van Riet liepen met een vierde en vijfde plaats wat averij op in de titelstrijd. Toch zullen de Hankook Finaleraces in Supersport 1 pas bepalen wie de kampioen 2020 gaat worden, dus we kunnen een mooie eindstrijd tegemoet zien.

Supersport 2
Met een zege in de eerste Voorjaarsrace was Berry van Elk in de nieuwe BMW M2 CS met een sterke serie bezig. De vierde zege op rij kwam er echter niet, de tweede race werd gewonnen door equipe Tim Coronel-Gaby Uljee in de BMW 240i. Jan Jaap van Roon, eveneens in een BMW 240i, werd beide races tweede.

Sport
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Dit keer waren er niet zoveel Zilhouettes als tijdens de vorige races op TT Circuit Assen. Maar Mark Wieringa voelt zich in de Supercar Challenge als een vis in het water en hij stuurde zijn Zilhouette dan ook in beide natte races als eerste over de Sport-finish. Chris Voet en Bart van den Broeck deden wat ze konden, maar moesten zich tweemaal met de runner up positie tevreden stellen.

Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 12 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting "Voorjaars" races.