Voorjaarsraces: Bart Arendsen wint ingekorte eerste race

Bart Arendsen - Koopman Racing BMW M GT3
Een hevige regenbui zorgde ervoor dat de start voor de eerste Supercar Challenge Race uitgesteld diende te worden en de wedstrijd uiteindelijk werd ingekort. Na een geanimeerde wedstrijd kwam Bart Arendsen (Koopman Racing BMW M GT3) als eerste onder de finishvlag. Roger Grouwels (Race Art Nissan GT-R GT3) werd tweede niettegenstaande een penalty van 10 seconden voor incorrecte plaatsing op de grid. Het podium werd vervolledigd door de BODA Racing BMW M6 GT3 van Max Tubben. Pieter Denys/Tim de Borle (Xwift Racing Events Ligier JS2) en Chris Voet/Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) pakten ieder in hun klasse een podiumplaats.
  • Prospeed Competition
Start race 1 zandvoort
Vijf Revolution bolides uit het Verenigd-Koninkrijk vormden de deelnemers in de Proto Challenge en zij mochten de start nemen 30 seconden voor de deelnemers uit de Supercar Challenge. Bij de start regende het en dat zorgde voor enige animo in het peloton, temeer daar de GT3”s al na één ronde de Revolution wagens ingehaald hadden.  Bart Arendsen nam de kop met in zijn spoor Bob Herber (BODA Racinh Bentley Continental GT3), Roger Grouwels en Max Tubben ( Zilhouette Racing Zilhouette GTR). Na twee Full Course Yellow periodes en de verplichte pitstop behield Arendsen de leiding, maar Herber naderde snel. Maar tot een strijd kwam het niet, de Bentley moest de pits opzoeken en gaf wat later op. Bart Arendsen kwam uiteindelijk met 15 seconden voorsprong op Roger Grouwels als eerste over de lijn. Deze laatste behield niettegenstaande zijn 10 seconden straf de tweede plaats. Max Tubben werd derde voor Daan Meijer (BODA Racing BMW M6 GT3) en Alain Costa (Revolution-A-One 500SC), winnaar in zijn klasse.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Dennis de Borst/Oscar Gräper (Febo Racing Team Hyundai i30N TCR) werden zesde algemeen en wonnen de SuperSport 1 divisie. Zij gingen Robert van den Berg/Benjamin van den Berg (HBR Racing BMW E90) en Remco de Beus (MWR Racing BMW E46 M3) vooraf, die respectievelijk zevende en achtste werden in het algemeen klassement. Negende onder de vlag en winnaar in de SuperSport 2 divisie was de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup kampioen Laurens de Wit (Technova College Racing Cupra TCR). De Cupra van Monster/van der Grift eindigde tweede voor de Xwift Racing Ligier JS2 van Pieter Denys en Tim de Borle. In de Sport divisie reed de Traxx Racing Team in de eerste helft van de race aan de leiding maar uiteindelijk moesten Chris Voet en Bart van den Broeck hun meerdere erkennen in Mark Wieringa (Zilhouette Racing Zilhouette Sport).  Zij pakten alsnog de tweede plaats. Patrick Engelen/Steve Brooks (Domec Racing Radical RXC) eindigden op een halve minuut als drieëntwintigste. De Honda Civic van Tony Verhulst moest de strijd staken na een aanrijding met een concurrent.

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 9 april 2022.