van der Horst

Voorjaarsraces: Daan Meijer klopt Bart Arendsen met miniem verschil

Daan Meijer (BODA Racing BMW M6 GT3)
Daan Meijer (BODA Racing BMW M6 GT3)
De Revolution A-One 500SC van Richard Morris kwam op zondag als eerste over de finish in de tweede race van de Supercar Challenge. Maar deze wagen kwam uit in de Proto Challenge en speelde dus niet mee voor het klassement in de Supercar Challenge. Daar ging de strijd om de zege tussen de BMW’s M6 GT3 van Daan Meijer (BODA Racing) en die van Bart Arendsen (Koopman Racing). Het was de eerste die het uiteindelijk zou halen maar met slechts een miniem verschil van 0,1 seconde. De Belgen kenden een mindere dag, Chris Voet/Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) beperkten de schade met een vierde plaats in de Sport divisie.
Bart Arendsen nam met zijn BMW M6 GT3 het voortouw na de start gevolgd door de Nissan GT-R van Roger Grouwels. Wat later in de race reed de BMW E92 van Ruud Olij achteraan in op de BMW E90 van Robert van den Berg met heel veel schade als gevolg. De wedstrijd diende geneutraliseerd te worden en een nieuwe start werd gegeven nadat de wrakken opgeruimd waren. Ook de Ligier van Xwift Racing Events belandde later in de race naast de baan waarop de safety car de baan opkwam.

Strijd tussen Meijer, Herber en Arendsen
Strijd tussen Meijer, Herber en Arendsen
Na de pitstops bleek Daan Meijer de leiding te hebben over genomen voor Bob Herber (BODA Racing Bentley Continental GT3) en Arendsen. In de slotfase van de wedstrijd raakte Herber bijna nog de controle kwijt over zijn bolide waarvan Arendsen profiteerde om de tweede plaats over te nemen. Deze laatste zou nog dicht naderen op Meijer maar inhalen zat er niet meer in. Dennis de Borst/Oscar Gräper (Febo Racing Team Hyundai i30N TCR) wonnen voor de tweede maal de SuperSport 1 divisie terwijl Laurens de Wit (Technova College Racing Cupra TCR) opnieuw de beste was in de SuperSport 2 divisie. Chris Voet/Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) werden vierde in de Sport divisie achter twee Zilhouette Sports en de BMW M3 van Bas Barenbrug.Patrick Engelen en Steve Brooks (Domec Racing Radical RXC) werden nog twaalfde algemeen, goed voor de zesde plaats in de GT divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 10 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons