van der Horst

Voorjaarsraces: Filip Wojtowicz tweemaal in de top vijf bij de Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup Nederland 2023
Mazda MX-5 Cup Nederland 2023
De Voorjaarsraces betekenden ook de start van het seizoen voor de Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. In die eerste behaalde onze landgenoot Filip Wojtowicz tweemaal de top vijf en eindigde zelfs op het podium in de eerste race. Debutant Delano de Ketele mocht de eerste race van op de pole aanvatten en wist in race 2 een plaats in de top tien te bemachtigen. Senna van Soelen won dan weer beide races van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.
In de kwalificaties voor de Mazda MX-5 Cup reed Lorenzo van Riet de snelste chrono, Filip Wojtowicz (Polyparts Rent) reed de zevende tijd. Delano de Ketele (Polyparts Rent) klokte voor zijn debuut in de tiende tijd wat hem de pole positie voor de eerste race opleverde, gezien daar de eerste tien starten in omgekeerde volgorde. Romy de Groote (MSTC Racing - Mazda Belgium) verging het minder goed, zij ging in de fout en knalde hard in de vangrails, zij moest de race aanvatten van op de negentiende startplaats.

De regen maakte dat de eerste wedstrijd van start ging als wet race, maar toch opteerden enkele rijders voor slicks. Dat bleek de juiste keuze achteraf, die rijders vielen aanvankelijk terug in het klassement maar eenmaal de baan opdroogde rukten de op slicks uitgeruste wagens steevast naar voren op. Sam Jongejan(MV Motorsport) viel aanvankelijk terug buiten de top tien maar werkte zich daarna weer op naar de leiding en won de race voor Laszlo van Houwelingen (MV Motorsport). Filip Wojtowicz wist zich gans de race vooraan in het veld te handhaven en kaapte uiteindelijk de derde plaats weg. Delano de Ketele zakte weg tot de twaalfde positie, Romy de Groote nam alsnog de start en finishte als zestiende.

Delano de Ketele - Polyparts Rent
Delano de Ketele - Polyparts Rent
De strijd om de zege bleef in de tweede race spannend tot aan de meet. Uiteindelijk ging de zege naar Jordy van der Eijk (Ferry Monster Autosport) die het haalde met een miniem verschil van Sam Jongejan. Filip Wojtowicz wist twee plaatsen te winnen en eindigde als vijfde. Delano de Ketele wist zich te handhaven in dit woelige veld en kwam als negende over de lijn. Romy de Groote werd achttiende.

Senna van Soelen (Bas Koeten Racing) maakte indruk voor zijn debuut in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Hij won beide races, een eerste maal voor Roodenburg/van de Craats, de volgende dag voor Berry van Elk (Blueberry Racing).

Foto's: Mazda MX-5 Cup Nederland
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op maandag 17 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons