van der Horst

Voorjaarsraces: Klassewinst voor Tony Verhulst in tweede race van de Supercar Challenge

Tony Verhulst - Honda Civic TCR
Tony Verhulst - Honda Civic TCR
Zaterdag moest hij nog achteraan starten en wist hij zich op te werken tot een vierde plaats in de Supersport 2 divisie, maar op zondag nam Tony Verhulst revanche door zijn divisie te winnen. Max Tubben en Max Weering kenden ditmaal geen problemen met hun BMW M6 GTR van JR Motorsport en reden naar winst. Mex Jansen en Jordin Poland (Koopman Racing BMW M6 GT3) moesten ditmaal genoegen nemen met de tweede plaats.
Strijd om de koppositie
Strijd om de koppositie
In het begin van de race op een natte piste wist Jansen nog om Tubben te volgen maar na de verplichte pitstop, waar de BMW van Jansen/Poland langer stilstond wegens successeconden voor winst in race 1, nam Weering steeds meer afstand en reed met meer dan 18 seconden als eerste onder de finishvlag door. Daarachter kwam Martin Koch met zijn KTM GTX als eenzame derde over de lijn. Ted van Vliet en Cees Wijsman beiden met een BMW M6 GT3 werden respectievelijk vierde en vijfde. In de Supersport 1 divisie lag lang de Hyundai i30N TCR van Dennis de Borst en Steff de Borst op kop, maar na een slipper van Steff nam Laurens de Wit de leiding over en stuurde zijn Audi RS 3 LMS TCR naar winst. Ruud Olij (BMW M3 F80) werd nog tweede.

In de Supersport 2 divisie was het Yardy Hoogwerf die met de Seat Cupra de leiding pakte na het doven van de lichten. Maar na een Full Course Yellow en na de daaropvolgende pitstop was het Tony Verhulst (Honda Civic) die op kop lag. Onze landgenoot zou de leiding niet meer afstaan en won voor de BMW van van Houtum/Jansen en de BMW M4 van Maik Broersen. Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck eindigden vierde terwijl Bart van den Broeck en Chris Voet (Alpine A110 Cup) zevende in de klasse werden. Als enige deelnemer in de Supersport 2 over 5.6 Kg per HP ging de Clio van Ignace Van den Broeck en Leon Iserbyt logischerwijze lopen met de klassezege.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 16 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons