van der Horst

Voorjaarsraces: Podium voor Yardy Hoogwerf in de Supercar Challenge

Yardy Hoogwerf - Team VDB Cupra TCR
Yardy Hoogwerf - Team VDB Cupra TCR
De eerste race van het jaar van de Supercar Challenge werd gewonnen door de Ligier JS P3 LMP3 van Dane Arendsen. De LMP3 was te sterk voor de drie aanwezige BMW’s M6 GT3 die de volgende drie plaatsen bezetten. Yardy Hoogwerf zette de Cupra TCR van Team VDB op de derde plaats in de Super Sport divisie.
  • Hamofa Performance
Dane Arendsen - Ligier JS P3 LMP3
Dane Arendsen - Ligier JS P3 LMP3
De Ligier LMP3 was echt te snel voor de overige deelnemers aan de eerste race van de Supercar Challenge te Zandvoort. De proto haalde het niettegenstaande een safety car procedure met een aanzienlijke voorsprong van de BMW M6 GT3 van Mex Jansen/Jordin Poland. De laatste podiumplaats was voor de BMW M6 GT3 van Daan Meijer/Cor Euser. In de Super Sport divisie was de strijd voor de zege spannender. Uiteindelijk haalde de Cupra TCR van de Wit/Schoonhoven de zege binnen voor de Cupra Leon van Teunis van der Grift en de Seat TCR van Emely de Heus. Maar van der Grift werd bestraft met 20 seconden voor een aanrijding zodat Yardi Hoogwerf promoveerde naar de derde plaats. In de Sportdivisie ging de zege naar de Clio van Rob Nieman.

Foto's: Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 13 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Voorjaars races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons