van der Horst

Voorlopige FIA WEC-kalender 2021 met Spa en nieuwkomer Monza

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Het FIA WEC keert terug naar een seizoen gespreid over één jaar, leren we uit de vandaag voorgestelde voorlopige kalender voor 2021. Het concept om de 24 Heures du Mans als seizoensfinale te introduceren leidde in 2018 en 2019 tot een anderhalf jaar durend WEC Super Season, maar mede door de Covid19-pandemie fungeerde de etmaalrace in La Sarthe momenteel al niet meer als seizoensafsluiter. Volgend jaar wordt er dus teruggegrepen naar het 'oude' concept, dat in zowat alle takken van de autosport overigens de norm is.
  • St. Paul
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Het seizoen wordt op gang geschoten in de VS, met de 1000 Miles of Sebring half maart. Als voorbereiding op de etmaalrace in Le Mans, die opnieuw op de traditionele datum van half juni wordt verreden, staat de 6 Hours of Spa-Francorchamps op 1 mei gepland.  Nieuw op de kalender zijn de 6 Hours of Monza, een goeie maand na Le Mans, op 18 juli. Daarna gaan de teams opnieuw buiten Europa met races over zes uur in Japan (Fuji - 26 september) en Bahrein (20 november). Een kalender van zes raceweekends dus gespreid over acht maanden. De organisatie benadrukt overigens dat men met die kalender rekening heeft gehouden met de wereldwijde economische uitdagingen als gevolg van de Covid19-pandemie.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 18 september 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons