van der Horst

Voorlopige piloten categorisatie lijst 2023 uitgebracht

FIA
FIA
Zoals elk jaar gaat de FIA op het einde van het seizoen met een haarfijne kam door de categorisatie lijst voor piloten. Er wordt bekend gemaakt of een piloot bijvoorbeeld van brons naar zilver gaat of omgekeerd. Een belangrijk gegeven voor de piloten in kwestie, want dit kan hun toekomstig programma sterk beïnvloeden. Opvallend is dat er meer dan 50 piloten van zilver naar goud gaan, terwijl daarnaast ook vier landgenoten hun status zien wijzigen.
Dat er zoveel piloten overgaan van zilver naar goud heeft te maken met een voorstel dat SRO al sinds vorig jaar maakte. Toen maakte de organisatie van Stéphane Ratel bekend dat het een nieuwe klasse ging opstellen, gezien er veel piloten bij de silvers te snel waren voor deze categorie. De FIA volgde deze redenering en besloot dan ook dit door te voeren voor volgend jaar. Onder meer Ulysse de Pauw ziet zichzelf daarom ook stijgen naar een hogere klasse,

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Ook een 25-tal piloten stijgen van goud naar platinum. Die overstap heeft onder meer te maken met het feit of een piloot een volwaardig fabriekspiloot is, of een notabele overwinning in een wereldkampioenschap of de 24 uren van Le Mans achter zijn naam schreef. Of, in het geval van Charles Weerts, zijn derde algemene titel op rij in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Nog een opvallende stijger is Sarah Bovy. De Brusselse heeft zich dit seizoen laten zien op verschillende platformen en valt vanaf volgend seizoen in de zilver-klasse. Tot slot één daling langs Belgische zijde. Deze is voor Vincent Radermecker die van zilver naar brons gaat. 

Foto's: Hans van Onsem - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 8 oktober 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons