van der Horst

Buxtehude: Voorlopige pole voor Davy Jeanney

Davy Jeanney - Peugeot 208 SuperCar
Davy Jeanney - Peugeot 208 SuperCar
De Fransman Davy Jeanney, momenteel onderweg in een Peugeot van het Zweedse Team Hansen, heeft in het Duitse Buxtehude de voorlopige pole in handen bij de vijfde manche van het World RX. In het European RX, dat in Duitsland aan zijn tweede manche toe is, staat de Noor Tommy Rustad voorlopig op de pole
  • Hamofa Performance
Tijdens wedstrijden waarin zowel de WK als de EK rijders aan de start komen, worden de kwalificatiereeksen samen gereden, maar nadien uitgesplitst om zodoende elkaar geen punten af te pakken.

Met twee snelste chrono’s op de razendsnelle omloop van Buxtehude heeft de Fransman Davy Jeanney de voorlopige pole in handen. De Peugeot rijder staat momenteel negende in de tussenstand van het World RX en kan een goed resultaat goed gebruiken. De Est Reinis Nitiss staat met de Ford van OlbergsMSE voorlopig tweede voor Tord Linnerud (VW Polo) en Petter Solberg (Citroën DS 3).

Opmerkelijke namen die na twee kwalificatieheats nog niet in staat waren om zich binnen de top 12 te wringen en alzo een plaats in de halve finale, zijn ondermeer Mattias Ekström, Toomas Heikkinen en Timur Timerzyanov. Morgen volgen nog twee kwalificatieheats en er zullen zich onjgetwijfeld nog verschuivingen voordoen,maar met twee 0-resultaten mag DTM kampioen Ekström het al vergeten.

Met een zeer knappe vijfde en zevende tijd algemeen wist de Noor Rustad zich met zijn VW Polo op de voorlopige pole te zetten in het Euro RX voor Dubourg en Holte, terwijl onze landgenoot Koen Pauwels met een voorlopige negende plaats een uitstekende uitgangspositie heeft om de halve finales te halen.

In Super1600 staat onze landgenoot Davy Van den Branden via een mooie 12de plaats ook voorlopig, zij het nipt in de halve finale.   

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 20 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Germany.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons