van der Horst

VR Racing by Qvick Motors ambieert mooi programma met schitterende Marc Cars BMW 2

VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
Erik Qvick blikt tevreden terug op de afgelopen winterperiode. VR Racing kocht vorig jaar een Marc Cars V8 aan en de Oostendse piloot-tuner toverde de oorspronkelijke Mazda look om naar een BMW M2-gedaante. Het resultaat mag gezien worden en de schitterende bolide van VR Racing by Qvick Motors krijgt zijn roll-out op 22 & 23 maart in Spa. Naast het BGDC met de MARC Cars V8 en de BMW M235i Racing Cup zal VR Racing by Qvick Motors ook nog de 1000 km van Palanga en de 24 Hours of Zolder aan zijn programma toevoegen evenals het Belgian Historic Rally Championship met een BMW M3 voor Tom Van Rompuy en een Opel Ascona 400 voor Dirk Van Rompuy. Ook regularity staat met stip aangeduid op de agenda van Dirk.
VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
“Het is een nieuwe uitdaging voor Qvick Motors,” aldus de West-Vlaamse tovenaar. "De MARC Cars V8 heeft veel weg van een Silhouette, maar is totaal anders opgebouwd. Zo is de body in tegenstelling tot een Silhouette van staal en wordt deze over een buizenchassis gezet. Ik heb een BMW 2 serie geconstrueerd door een ganse body in onderdelen aan te kopen en deze dan aan te passen naar de wielbasis van de MARC Cars V8. Het was een huzarenstukje, maar het resultaat mag gezien worden. We hebben iets exclusief, want we konden bij de aankoop alleen maar kiezen tussen een body van Mazda of van Ford. In tegenstelling tot een echte silhouette ligt de motor vooraann deze is weliswaar fel naar achter geschoven en ligt bovendien heel laag tegen de grond. De rest, versnellingsbak, koppeling, alternator, startmotor, enz., bevinden zich achteraan de wagen en geven gewicht op de achteras. De rijder zit quasi centraal in de wagen die alzo een schitterende gewichtsverdeling heeft. Marc Cars Australia en Ryan McLeod, die deze wagens ontwikkelden, zijn niet over een nachtje ijs gegaan en hebben een schitterend product afgeleverd”.

De V8 krachtbron die dik 500 pk ontwikkelt voor ongeveer 600Nm koppel moet de BMW naar hoge regionen loodsen tijdens de races die op de agenda staan van VR Racing by Qvick Motors.

VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
“Het is een complexe wagen die wel wat gewenning vraagt. Op gebied van elektronica is deze MARC Cars V8 zeer up-to-date. Zo zijn er voor verschillende afstellingen steeds keuzes tussen een pak mappings. Het zal nog wel enkele races duren alvorens iedereen zijn eigen mappings heeft gevonden en ze onder de knie heeft, maar we komen er echt wel uit. Het is een droomwagen waarbij de limieten ver te zoeken zijn”, aldus nog een trotse Erik Qvick.


VR Racing by Qvick Motors - BMW M235i Racing Cup
VR Racing by Qvick Motors - BMW M235i Racing Cup
Dirk Van Rompuy: “We gaan met deze wagen het BGDC rijden. De voornaamste reden is dat de BMW M235i Racing Cup Belgium dit kampioenschap volgt en VR Racing een wagen verhuurt in deze Cup. Om de running kosten zo laag mogelijk te houden, rijden we met de MARC Cars BMW ook de BGDC en anderzijds kunnen we met deze wagen in theorie helemaal vooraan meestrijden. Er komt uiteraard concurrentie van identieke wagens alsook van Porsches die nu toegelaten zijn in het BGDC. We moeten ook nog wennen aan de wagen en de wagen op punt krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we vrij snel voor een podiumplaats kunnen gaan."

Tom Van Rompuy / Bert Feys - BMW E30 M3
Tom Van Rompuy / Bert Feys - BMW E30 M3
De piloten van dienst worden Erik Qvick en Tom Van Rompuy. Tom zit met twee overlappingen op de kalender en binnen het team gaat men op het moment zelf beslissen welk kampioenschap op dat ogenblik primeert voor Tom. Tom rijdt immers ook het Belgian Historic Rally Championship en indien hij daar een rol van betekenis speelt in het kampioenschap, kan hij in het BGDC vervangen worden door een andere snelle piloot op de MARC Cars V8. Halfweg beide kampioenschappen komt er binnen VR Racing een evaluatie van alle kampioenschappen en dan kan er nog worden bijgestuurd.

Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - Opel Ascona VR Racing
"Verder is er opnieuw de 1000km van Palanga waar ook ik met de MARC Cars V8 zal aantreden. Dit wordt dan de generale repetitie voor de 24 Hours of Zolder", gaat Van Rompuy senior verder. "Om in conditie te blijven rijden we uiteraard ook het Belgian Historic Rally Championschip. Tom in de BMW E30 M3 en ikzelf met de vertrouwde Opel Ascona 400. Daarnaast zal ik ook opnieuw enkele regularity rally’s rijden met Jans Vanoverschelde. We waren reeds aan de slag in de Monte Carlo en de Legend Boucles @ Bastogne. In Bastogne waren we na een schitterende wedstrijd op weg naar mijn tweede zege in de Boucles, maar een gebroken cardan besliste daar anders over. We zitten dus opnieuw met een mooi en goed gevulde agenda en een nieuwe uitdaging inzake de MARC Cars V8."

Foto's: VR Racing by Qvick Motors, Wilfired Geerts & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 14 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons