van der Horst

Racing Festival: VR Racing by Qvick Motors met John Rasse in Belcar Endurance

VR Racing/Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
VR Racing/Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
John Rasse zal komend weekend het team van VR Racing by Qvick Motors komen vervoegen met het oog op de toekomst. Hij zal mee de MARC BMW M2 V8 bemannen aan de zijde van Tom Van Rompuy en Erik Qvick. Ondertussen rijdt Dirk Van Rompuy ook in Spa de twee manches voor het Belcar Youngtimer Cup waar hij nog een rol speelt in de titelstrijd binnen Youngtimers Toerisme.
John Rasse
John Rasse
John Rasse is geen onbekende voor VR Racing. De meervoudige kampioen Lotus Cup Europe reed twee seizoenen geleden binnen VR Racing en samen met Niels Lagrange in de toenmalige BMW M235i Racing Cup. Daarin werd het duo na een zege, drie tweede en een derde plaats pas vierde in de eindstand. Dit was vooral te wijten aan het brilscore tijdens de 24H Zolder toen een van de gastrijders de wagen in de muur plantte.Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  BMW M3
Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - BMW M3
Komend weekend vervoegt de sympathieke Waal opnieuw de rangen van VR Racing by Qvick Motors, ditmaal in de MARC BMW M2 V8, samen met Erik Qvick en Tom Van Rompuy. Tom offert de East Belgium Rally op voor het Spa Racing Festival. In het BK Rally kan hij de titel niet meer pakken van Paul Lietaer en hij zal zijn rallyseizoen afsluiten tijdens de Rally van de Condroz. Daarin zal hij met de BMW E30 M3 trachten om alsnog de vice titel te pakken bij de Historics.

Ook in de ontknoping van het Belcar kampioenschap kan VR Racing geen vuist meer maken. Het team moest forfait geven door een verschuiving in de Belcar-kalender waardoor de 24H Zolder vroeger werd verreden dan verwacht. En zoals u eerder op Autosport.be kon lezen, trad net tijdens dat weekend Tom Van Rompuy in het huwelijksbootje.

VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
In ieder geval is het de bedoeling dat het voor John Rasse een doorgedreven training wordt als voorbereiding op de 12 Uren van Spa met de MARC BMW, een wedstrijd op 12 & 13 oktober binnen de 24H Series by Creventic. Hiervoor zal het trio de BMW schoeien op banden van Hankook - verplicht tijdens de wedstrijden van de 24H Series by Creventic.

 

2de MARC BMW M2 V8 in de steigers

Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Voor 2019 zal VR Racing by Qvick Motors het geweer gedeeltelijk van schouder wisselen. Door de komst van de nieuwe klasseindeling binnen de Belcar, waarin de MARC BMW beter zijn draai moet vinden en niet meer tegen de Porsches moet opboksen, zal het team rond vader en zoon Van Rompuy verder de Belcar Endurance volgen. Ondertussen heeft de motor een upgrade gekregen en staat er een tweede indentiek exemplaar in de steigers om te worden verhuurd voor Belcar, Supercar Challenge, 24H Series by Creventic of andere kampioenschappen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Dirk Van Rompuy op telnr. +32 475 44 02 15

De Rally van de Condroz wordt voorlopig het laatste wapenfeit van Tom Van Rompuy in rally, terwijl Dirk Van Rompuy verder de Belcar Historic Cup (BMW M3 E30 Evo) zal combineren met lange afstandsraces in de MARC BMW M2 V8 zoals de 24H Zolder en mogelijk 1000 km van Palanga en enkele races binnen de 24H Series by Creventic. Uiteraard zien we Dirk ook nog terug in regularity waarin hij een van de toppers is en twee weken geleden nog nipt naast de zege greep tijdens de befaamde en aartsmoeilijke Trophée des Alpes.

Foto's: RIP - Thomas Smets - Niels Vaeck - Marnik Mouchaers  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons