van der Horst

VR Racing by Qvick Motors zoekt piloten voor potentiële kampioenenwagens

VR Racing - BMW 235i Cup
VR Racing - BMW 235i Cup
VR Racing by Qvick Motors is op zoek naar piloten om enkele zitjes te vullen in een BMW M2 V8 Marc Cars en een BMW M235i Racing Cup. De M235i Racing Cup komt uiteraard uit in de gelijknamige Cup die wordt georganiseerd en waarin VR Racing by Qvick Motors in 2016 een overwinning en talrijke podia verzamelde. De nagelnieuwe M2 V8 Marc Cars, voorzien van een dikke en krachtige V8 motor en een magisch koppel, is een potentiële titelkandidaat binnen de BGDC.
Van Rompuy - Qvick - BMW M235i Racing Cup
Van Rompuy - Qvick - BMW M235i Racing Cup
Vorig seizoen werd door VR Racing by Qvick Motors twee BMW M235i Racing Cups in de strijd gegooid in het gelijknamige kampioenschap. Ze werden respectievelijk derde en vierde in de eindstand, graaiden een overwinning mee en stonden verschillende malen op het podium in deze zware competitie. Het had nog beter gekund indien de wagen van Lagrange-Rasse tijdens de 24 Hours of Zolder niet naast de baan werd gepiloteerd door de derde rijder. De wagen van VR Racing by Qvick Motors kon wedijderen voor de titel.

Van Rompuy - Qvick - BMW M235i Racing Cup
Van Rompuy - Qvick - BMW M235i Racing Cup
Met een jaar extra ervaring op zak zal VR Racing by Qvick Motors opnieuw een exemplaar in de strijd gooien. De nieuwe kalender ziet er in ieder geval veelbelovend uit met zeven weekends, gespreid over zes circuits en goed voor tien manches. Drie van de zeven weekends zullen telkens twee races kennen, waardoor we uitkomen op 10 races met maar liefst 2220 minuten of 37 uren koers zonder vrije en gechronometreerde trainingen.

Op één weekend na volgt de BMW M235i Racing Cup de kalender van de BGDC en dus zal VR Racing by Qvick Motors ook met hun nagelnieuw speeltje, de BMW M2 V8 Marc Cars, de BGDC rijden, eventueel gecombineerd met nog enkele andere races in andere kampioenschappen waaronder de 24 Hours of Zolder. Meteen hebben we twee potentiële kampioenen. De BMW M235i Racing Cup in zijn Klasse en de BMW M2 V8 Marc Cars voor de eindstand in BGDC.

Tom Van Rompuy/Eric Qvick - Mazda V8
Tom Van Rompuy/Eric Qvick - Mazda V8
Maar voor het zover komt is VR Racing by Qvick Motors nog op zoek naar enkele snelle jongens die het team willen vervoegen in de BMW M235i Racing Cup en de BMW M2 V8 Marc Cars.
De Marc Cars V8 uit Australië zijn geen onbekende wagens op de Belgische circuits. Het concept is een buizenchassis met een identieke Ford V8 voor iedereen. Afgelopen winter werd er druk gesleuteld in de ateliers van Qvick Motors en werd de wagen, die een Mazda look had, voorzien van een schitterende en brede BMW M2-look. Foto's zijn spijtig genoeg nog niet voorhanden.

Wie interesse heeft in een van beide wagens inzake de BGDC of de 24 hours of Zolder kan contact opnemen met Qvick Motors via 0032 495 332655 of erik.qvick@qvickmotors.be

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 25 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons