van der Horst

VR Racing met Van Rompuy, John Rasse, Erik Qvick en Nico Verdonck

Van Rompuy / Qvick / Rasse: MARC Car2
Van Rompuy / Qvick / Rasse: MARC Car2
Komend weekend worden in de schaduw van de DTM op Circuit Zolder de eerste wedstrijden van het Belcar Endurance Championship afgewerkt. Twee wedstrijden over een uur en VR Racing by Qvick Motors komt aan de start met de nieuwe MARC Car 2 in Mustang outfit. Het team is met deze Ford MARC Car 2 reeds afgezakt richting de 12H van Spa om de nieuwe bolide aan een ultieme test te onderwerpen en de Hankook banden uit te testen die verplicht zijn in Belcar. Dit is maar deels gelukt, want de motor gaf er de brui aan en dat terwijl het trio Qvick / Tom Van Rompuy / John Rasse aan de leiding toefde in de klasse.
Erik Qvick: MARC Car 2
Erik Qvick: MARC Car 2
Er was een probleem met de distributiespanner die van een ouder type was en dat deed de motor in de poeier draaien. Motorist European Luigi Racing bouwde een nieuw exemplaar waarmee reeds een positieve test werd gedaan op Circuit Zolder.

Erik Qvick: “We hebben nog een beetje werk aan de winkel, maar onze chrono’s gaan de goede richting uit. We draaiden reeds 1’34” en er is nog marge. We zitten in dezelfde klasse als de Lamborghini’s Super Trofeo en momenteel is het nog koffiedikkijken hoe de andere wagens gaan reageren op de verplichte Hankook banden.”

Tom Van Rompuy: MARC Car 2
Tom Van Rompuy: MARC Car 2
De Ford MARC Car 2 Mustang wordt dit weekend tijdens de twee wedstrijden over een uur gemend door Tom Van Rompuy en John Rasse. Vanaf de tweede meeting rijdt het team met drie piloten en komt Erik Qvick het duo versterken. Tijdens de 24 Hours of Zolder zal onder meer ook Nico Verdonck nog het team versterken en is men nog op zoek naar een bijkomende piloot, want het is momenteel nog niet zeker dat John Rasse kan aanwezig zijn tijdens de Zolderse etmaalrace.

Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy van zijn kant krijgt datzelfde weekend in het voorprogramma twee manches van de Belcar Youngtimer Cup achter de kiezen en zodoende is het niet zeker dat hij alsnog tijdens de 24 Hours of Zolder zal aantreden indien er nog een bijkomende piloot wordt gevonden.

Naast de DTM en Belcar-races, worden er dit weekend ook twee races afgewerkt van de Tourenwagen Classics. Daarin zullen enkele Belgen de start nemen zoals de eerste DTM kampioen ooit, Eric Van de Poele, Jan Van Elderen en uiteraard ook Dirk Van Rompuy met zijn bloedmooie BMW E30 M3.
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
“Ik weet echt niet wat me te wachten staat”, aldus Van Rompuy senior. “In de Belcar Youngtimer Cup ben ik goed aan het seizoen gestart, maar in dit Duits kampioenschap zijn de meeste piloten en wagens vreemd voor mij. Maar racen in eigen land tussen enkele vedetten en voor volle tribunes zal me wel een apart gevoel geven. Ik kijk er naar uit.” 

Foto's: Niels Vaeck / BRAVO Racing  
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 14 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons