van der Horst

VR Racing pakt uit met dreamteam tijdens 24H Zolder

Dirk Van Rompuy - Porsche 992 GT3 Cup
Dirk Van Rompuy - Porsche 992 GT3 Cup
De familie Van Rompuy speelt momenteel op hoog niveau. Met een volledig WEC seizoen bij TF Sport in de Corvette Z06 GT3.R met ondermeer de 24 Hours of Le Mans voor Tom en de Dakar Classic voor Dirk als hoogtepunten, gaat het team eind augustus opnieuw van start tijdens de komende 24H Zolder. Voor Dirk de 38ste deelname. Dirk is met 38 deelnames de onbetwiste recordhouder aan deze race tweemaal rond de klok met één eindoverwinning en meerdere podia en zeges in de klasse. Het is ook de negende keer dat deze allesrijder samen met zoon Tom aan de start komt. Opnieuw binnen het team van Red Ant Racing.
  • LTF
David Pittard
David Pittard
Het verhaal van vader en zoon Van Rompuy startte in de toenmalige GTB met een Porsche 996 van First Motorsport en met een zege in de klasse.  
De ouderdomsdeken, 71 lentes ondertussen, zal ploeg vormen met zoon Tom, de 26-jarige Turkse Porsche-rijder Ayhancan Güven en de 32-jarige Brit David Pittard die vorig jaar nog de 24 uur van de Nürburgring op zijn palmares zette. Deze beide heren waren afgelopen weekend nog actief in de 24 Hours of Spa, respectievelijk met een Porsche van Schumacher CLRT en een Aston Martin van Walkenhorst Motorsport. Güven viel vrij vroeg uit maar vooral Pittard reed zich fel in de kijker. Hij en zijn teamgenoten lagen meerdere keren aan de leiding van deze wereldvermaarde uithoudingsrace. Hij kwam uiteindelijk als derde over de eindmeet, maar door 10 seconden straftijd viel hij net naast het podium.

Ayhancan Güven
Ayhancan Güven
Dirk Van Rompuy: “Ik had reeds te kennen gegeven dat mijn 38ste deelname aan deze Zolderse etmaalrace de laatste zou zijn op het hoogste niveau binnen de Belcar. Opgelet, dit wordt niet mijn laatste deelname, maar vanaf volgend seizoen wil ik via een gentlemen team deze loodzware race op een andere manier beleven. Waarschijnlijk met de Porsche Cayman GT4. En voor deze gelegenheid starten we met het toepasselijk nummer 38”.

“Het was eigenlijk een verrassing voor mij van zoon Tom die de deelname van Güven en Pittard regelde. Met dergelijk professionele toppiloten binnen het team ligt de ambitie uiteraard zeer hoog en ik wil me dan ook optimaal voorbereiden op deze wedstrijd. Het is opnieuw iets dat ik onverwacht mag afvinken van mijn bucket list. We blijven uiteraard trouw aan RedAnt Racing met Marc Goossens als teammanager”.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Dirk Van Rompuy
Dirk Van Rompuy
“Ondertussen zitten we ook niet stil in andere competities. Zo kochten we onlangs een BMW M1 die we samen met de BMW E36 STW zullen inzetten in de Belcar Historic Cup. Erik Qvick is trouwens met de STW ex Bigazzi vierde geworden tijdens de Heritage Touring Cup in het voorprogramma van de 24HSpa. Normaliter had dit een tweede plaats moeten zijn, maar er zijn fouten gebeurd vanuit de organisatie, waardoor Erik ondanks zeer snelle chrono’s pas vierde werd. Ook wil ik nog eens deelnemen in perfecte omstandigheden aan de Rallye Monte Carlo Historic en uiteraard zijn we nu reeds druk bezig met de voorbereiding om samen met Chris Goris de Dakar 2025 te betwisten”, besluit een eeuwig jonge Dirk Van Rompuy.    

Foto's: Marnik Mouchaers / VR RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 1 juli 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons