van der Horst

VR Racing-Qvick Motors met BMW richting Belcar en 24H Zolder

EMG Motorsport - BMW E92 M3
EMG Motorsport - BMW E92 M3
VR Racing, het team rond de familie Van Rompuy, gaat na een geslaagde samenwerking met Qvick Motors in 2015 een vervolg breien aan het verhaal. Op het programma staan voorlopig de twee aangekondigde Belcar wedstrijden over 125 minuten, de 24H Zolder en enkele rally’s voor het BK Rally Historiek.
EMG Motorsport - BMW E92 M3
EMG Motorsport - BMW E92 M3
Dirk & Tom Van Rompuy, Erik Qvick en Erik Bruynoghe reden een schitterende edtitie 2014 van de 24H Zolder en alleen technische tegenslag hield hen van een topprestatie. De BMW M3 waarmee het kwartet onderweg was kwam uit de ateliers van EMG Motorsport, terwijl Qvick Motors zelf ook koortsachtig verder bouwde aan een eigen BMW WTCC ex Farfus en dus ooit ingezet door RBM. De fragiele sprintmotor wordt nu vervangen door een dikke V8.Tom Van Rompuy - Opel Ascona i2000
Tom Van Rompuy - Opel Ascona i2000
“We hebben geopteerd voor een V8 omdat een dergelijke motor veel soepeler is en uiteraard ideaal is voor wedstrijden van lange adem,” beaamt Erik Qvick zijn keuze. Met 480 pk en 460 Nm koppel moet deze wagen in staat zijn om tijdens de komende wedstrijden op Circuit Zolder voor een plaats helemaal vooraan te gaan.
De samenwerking tussen VR Racing en Qvick Motors wordt nog verder uitgebreid en voorlopig staan ook de Spa Rally en de Geko Ypres Rally op het programma en dat binnen het BK Rally. Daarin zal een Opel uit de stal van VR Racing in de strijd worden gegooid bij de Historics.Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - opel Ascona i2000
Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - opel Ascona i2000
Ook in regularity zal VR Racing opnieuw deelnemen aan een aantal wedstrijden. Nu reeds staat vast dat het Antwerps team onder eigen beheer zal deelnemen aan de Rally Neige et Glace begin februari, een organisatie van Patrick Zaniroli Promotion. Onder de vlag van VR Racing zullen naast Dirk Van Rompuy ook Dominique Holvoet en Eric Van Peer richting Frankrijk trekken om zo hoog mogelijk te eindigen in het groepsklassement binnen deze wedstrijd. Verder zal VR Racing ook actief zijn tijdens de Legend Boucles de Spa.

Foto's: Marnick Mouchaers-Georges De Coster-Eddy CoppéDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op zaterdag 20 december 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons