van der Horst

New Race Festival: Vrije training: Curbstone Ferrari snelste voor Corvette

Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Zaterdagmorgen stond er voor de BRCC deelnemers nog een welgekome vrije training op het programma waar iedereen de gelegenheid kreeg om de wagens aan de nieuwe Michelin banden aan te passen. Toptijden werden er niet gereden, maar de favorieten kwamen toch al vooraan postvatten. Nadat de Corvette eerst de tabellen aanvoerde, nam de Curbstone Ferrari 458 GT3 bestuurd door Vervisch en Verdonck het commando over om te eindigen op een tijd van 1:31.07. De SRT Corvette klokte de tweede tijd in 1:31.974, maar de piloten hebben duidelijk nog niet het onderste uit de kan gehaald van de Amerikaanse krachtpatser.
SRT - Corvette C6.R
SRT - Corvette C6.R
Kenneth Heyer zette de Belgium Racing Porsche GT3 op de derde plaats voor de Syntix Lamborghini Gallardo, waar de sessie vlekkeloos verliep. Kumpen klokte de vijfde tijd met de Audi R8 maar bij PK Carsport was men minder tevreden over het weggedrag van de wagen. De snelste GT Cup wagen, de Thems Racing by Powercars Ferrari volgde met de zesde tijd. Cardanproblemen waren er voor de G&A Racing Mosler die lange tijd in de pits vertoefde, de mooie Toyota GT86 kwam door motorproblemen zelfs niet aan rijden toe. De piloten die uitkomen in de GC V6 Cup moesten duidelijk nog wennen aan hun wagen want regelmatig diende  er een witte silhouette uit de grindbak verlost te worden.

--- UITSLAG VRIJE TRAINING ---

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons