van der Horst

VRM Racing Events creëert Superlights Challenge voor lichte prototypes

Radical SR1
Radical SR1
VRM Racing Events, de organisator achter de Supercar Challenge, zet dit jaar een nieuwe serie op, de Superlights Challenge. Deze serie staat open voor lichte prototypes zoals de Radical SR1 en Radical SR3 en krijgt een eigen kalender die zal bestaan uit maximaal vijf wedstrijden.
van Dam/van Dam - Radical SR3
van Dam/van Dam - Radical SR3
In samenwerking met enkele buitenlandse organisaties zette VRM een nieuwe serie op poten voor lichte prototypes. Vooral van eigenaars van Radical wagens was er interesse maar ook prototypes van andere merken die gelijkaardige prestaties leveren en wagens met een laag gewicht zoals Caterham, Saker, Funyo en Westfieldworden toegelaten. De races vinden plaats tijdens de VRM weekends maar de serie krijgt een eigen kalender, wat wil zeggen dat de wagens niet samen rijden met de Supercar Challenge, met uitzondering van de meeting op het circuit van Spa-Francorchamps.
 
Funyo
Funyo
De voorlopige kalender omvat momenteel vier manches startende op Circuit Zandvoort op 13 en 14 april (Voorjaarsraces). Daarna volgen nog Spa-Francorchamps (01-02 juni – Spa Euroraces), opnieuw Zandvoort (14-15 september - Trophy of the Dunes) en Assen (26-27 oktober – Finale Races).


Foto's: Niels Vaeck & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 8 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons