van der Horst

Vroemdag op Circuit Zolder kent overweldigend succes

Vroemdag 2023
Vroemdag 2023
Naar jaarlijkse gewoonte vond op Circuit Zolder deze dinsdag Vroemdag plaats, een evenement waar jongens en meisjes met een beperking de kans krijgen om op het circuit mee te rijden met een race- of droomwagen en daarnaast zelf actief te sporten tijdens de randactiviteiten. Het circuit werd overspoeld door 1500 enthousiaste leerlingen die gelukkig meer dan 300 wagens ter beschikking hadden om hun rondje af te haspelen.
Bert Longin
Bert Longin
Tientallen professionele- en amateurpiloten gaven gehoor aan de oproep van de VZW Vroemdag en meldden zich dinsdagmorgen  aan op Circuit Zolder. De paddock was dan ook tjokvol met racewagens, GT’s, sportwagens en youngtimers. Leerlingen uit BuLO Type 1 basisaanbod, type 2, 4,9 en BuSO OV1+2 kwamen in aanmerking om in één van de bolides één of zelfs meerdere ronden op het circuit mee te rijden. Zij die geluk hadden konden dat zelfs doen met een professionele piloot aan het stuur. Onder meer Tom Boonen, Sam Dejonghe, Bert Longin, Matisse Lismont en Arthur Peters speelden maar al te graag voor een dag chauffeur voor deze kinderen.
 
Yves Nulens (tweede van links)
Yves Nulens (tweede van links)
Yves Nulens, voorzitter van de vzw Vroemdag die tevens instaat voor de veiligheid was dan ook een gelukkig man: “Al meer dan 30 jaar organiseren we dit evenement en met groeiend succes. We kunnen het al lang niet meer alleen bolwerken en de dag is nu een organisatie van Groep NB-Projects, Circuit Zolder, G-sport Dommelhof, Sport Vlaanderen, UCLL Departement Lerarenopleiding Afdeling LO en Bewegingsrecreatie, de Fifty One Club Hasseletum, Rotary Midden-Limburg en MOEV Limburg. Naast het plezier dat de kinderen beleven aan deze dag is ook het enthousiasme van de teameigenaars en piloten mij opgevallen, we hebben zelfs wagens moeten weigeren omdat de maximum capaciteit dat het circuit aankan bereikt was.”
 
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
We kregen dan ook een hele mix aan merken en modellen op de piste, van een Ford Fiesta tot een Ferrari 488. Bij de teams ook vertrouwde namen zoals QSR Racing School, Jusi Racing en AR Performance. Ook present dit jaar was PK Carsport dat de BMW M2 CS Racing meebracht die vorig weekend nog in actie kwam tijdens de Belcar race. Matisse Lismont was de piloot met dienst, maar ook Tom Boonen nam het stuur van de wagen. Bert Longin vonden we dan weer terug in de Ford Fiesta die vorig jaar nog bemand werd door Junior Planckaert in de Ford Fiesta Sprint Cup.
 
Tip Top Rent NGT - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent NGT - Porsche Cayman GT4
Opvallend was ook de aanwezigheid van de Tip Top Rent NGT Porsche Cayman GT4, die nog de GTB klasse won bij de 24 uren van Zolder en vorig weekend in Spa-Francorchamps deelnam aan de Porsche Sprint Challenge Benelux. Populair bij de kinderen waren trouwens de talrijk aanwezige Porsche’s, naast twee Ferrari’s een Mustang en zelfs een Rolls Royce-cabriolet. Tom Boonen stal de show met die open Rolls Royce, door telkens drie gegadigden rond te voeren, de haren in de wind.

Randactiviteiten Vroemdag 2023
Randactiviteiten Vroemdag 2023
Maar er waren niet alleen de autoritjes, kinderen die niet aanschoven voor een autorit konden zich amuseren met rijden met go-karts, baseball-initiatie, op een klimmuur klimmen, katapultschieten en nog vele andere activiteiten. Ook een ritje op een paardenkar was mogelijk. Natuurlijk zorgde ook het goede weer voor een dito sfeer, maar vooral het enthousiasme van de kinderen maakte er een onvergetelijke dag van. We hoorden dan ook verscheidene kinderen zeggen dat ze er volgend jaar zeker weer bij zullen zijn.

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Niels Vaeck
 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op dinsdag 17 oktober 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons