van der Horst

VW e-Fun Cup: Christof Raes en Nathan Delvaux winnen op Spa-Francorchamps

VW e-Fun Cup powered by Hankook op het Circuit de Spa-Francorchamps
VW e-Fun Cup powered by Hankook op het Circuit de Spa-Francorchamps
Waar het een jaar geleden allemaal begon voor de virtuele VW Fun Cup, hebben de simracers afgelopen week voor een onvergetelijk spektakel gezorgd. Christof Raes (#415 Clubsport) won, bijna tegen de verwachtingen in, de race van de European VW e-Fun Cup powered by Hankook op het Circuit de Spa-Francorchamps. Hij verstevigt zo zijn leidersplaats in het kampioenschap, terwijl Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur) net dankzij de overwinning in de Belgian-competitie op de koppositie van de tussenstand terechtkomt.
  • St. Paul
European VW e-Fun Cup: waanzinnige vierstrijd met onverwacht einde
 
Christof Raes (#415 Clubsport Racing), Senne Lanssens (#11 DDS Racing) en Thibaut Vernice (#260 McDonald’s Racing) waren de hoofdrolspelers van een onvergetelijke thriller op zondagavond. De beslissing viel niet tijdens de verplichte pitstopronde, maar wel in een verbeten driestrijd die daarop volgde. De drie kemphanen legden elkaar rondenlang het vuur aan de schenen, in die mate dat ook Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome) zelfs even weer de aansluiting kon maken.
 
Na veel nagelbijten viel de beslissing pas in de laatste ronde, toen Senne Lanssens een inhaalbeweging probeerde aan de buitenkant van Thibaut Vernice in Les Combes. Het kwam net voldoende tot een contact om kampioenschapsleider Christof Raes de overwinning op een presenteerblaadje aan te bieden. “De slipstream breken in Spa-Francorchamps is en blijft een uitdaging en bovendien werd er slim gereden waardoor ik niet kon ontsnappen”, reageerde de bijzonder gelukkige winnaar van Clubsport Racing na afloop. “Na de pitstops kwam ook Senne aansluiten en wat volgde was een leuk maar intens gevecht. Geen van ons drie kon wegrijden. Uiteindelijk heb ik Senne naar de leider laten toerijden, in de hoop dat er iets zou gebeuren. De rest is geschiedenis…”
 
Thibaut Vernice werd uiteindelijk nog tweede, voor Simon Duterme en de onfortuinlijke Senne Lanssens, die wel het punt scoorde voor de snelste wedstrijdronde. Regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) sloot de top 5 af, terwijl Florian Bonjour (#13 Vaillante) een incidentrijke wedstrijd kende en pas als achtste over de streep kwam.
 
Belgian VW e-Fun Cup: grand slam voor Nathan Delvaux
 
In de competitie voor amateurrijders en jonge wolven van het simracen stond er geen maat op Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur), die voor de tweede keer dit seizoen de pole positie veroverde in een super pole-sessie. De rijder van Milo Racing profiteerde van een incident in de openingsronde om meteen een kloof te slaan. Noch Massimo Petralia (tweede, #332 Néo-Speed), noch de verrassende nieuwkomer Corentin Gilson (derde, #219 CG Racing) konden de kloof dichten tijdens de race van zestig minuten. In het kampioenschap neemt Nathan Delvaux de leiding over dankzij de pole positie, de zege en de snelste ronde in de race, maar ook door een tegenvallende wedstrijd voor Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing), die niet verder kwam dan een achtste plek.

De simracers van de VW e-Fun Cup powered by Hankook kunnen genieten van een welverdiende zomervakantie, om elkaar vervolgens in september terug te vinden voor het slot van het seizoen. Ondertussen is er op 15 augustus wel nog de Holiday Race, een wedstrijd buiten kampioenschap waarover binnenkort meer details worden bekendgemaakt.

VW Fun Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Simracing op dinsdag 29 juni 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons