van der Horst

VW e-Fun Cup: Vijfsterrenveld voor 2021

VW e-Fun Cup
VW e-Fun Cup
De VW Fun Cup powered by Hankook staat voor twee bijzonder drukke weken. Voor in Mettet (20-21 maart) de motoren weer worden opgestart, staan komende woensdag- en zondagavond de eerste afspraken gepland van het online kampioenschap op Amerikaanse circuit van Road Atlanta. De amateurrijders en liefhebbers bijten de spits af met de Belgian VW e-Fun Cup, terwijl de toppers het weekend afsluiten met de European VW e-Fun Cup. De bijna zestig deelnemers zijn klaar om vuurwerk te laten zien!
European VW e-Fun Cup: favorieten bij de vleet
 
Wie een (lange) lijst met favorieten maakt, moet helemaal bovenaan regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) opschrijven. De man die vorig jaar zijn eerste twee VW Fun Cup-races heeft betwist, is ondanks de enorme tegenstand nog altijd een van de te kloppen namen. Uit eigen land krijgt hij vooral tegenstand van Simon Duterme, de winnaar van de Xmas Race in december die voor het eerst plaatsneemt in de #278 van Acome Racing, en Benoit Philips, zowel in de simulator als in het echte leven aan boord van de #219 CG Racing. Opgepast echter ook voor bloedsnelle nieuwkomers als Christof Raes (#415 Clubsport Racing), Renzo Uylenbroeck (#315 McDonald’s Racing), Senne Lanssens (#11 DDS Racing) of Maxim Van Den Hove (#459 DDK Racing).
 
Calogero Lopez, die de Italiaanse kleuren verdedigt aan boord van de #480 van Milo Racing, voert een sterke buitenlandse delegatie aan. Naast de rijder van Sim Belgium is er vooral de Fransman Florian Bonjour (#13 Vaillante), die bovendien zijn duel met de jonge Belg Antoine Morlet (#65 Leader Racing) in het oog moet houden in het kader van de rivaliteit tussen Vaillant en Leader. De Portugees Daniel De Sousa (#421 DDK Racing) en de Amerikaan Matthew Madigan (#499 DRM Motorsport) hebben eerder al hun snelheid getoond aan het stuur van de virtuele VW Fun Cup en zullen dus eveneens te duchten tegenstanders worden.
 
U heeft het begrepen: door de minieme verschillen in de European VW e-Fun Cup is het onmogelijk om voor de start van het seizoen precieze waardeverhoudingen op te maken. Andere rijders als Antoine Morelle (#45 Boost Young Pilots Project), Matts Breckpot (#422 Michaël Mazuin Sport), Senne Hulsmans (#114 Clubsport Racing), Maxime Liénard (#50 Belgian VW Club/M3M), Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing) of Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Racing) zouden dus eveneens hun neus aan het venster kunnen steken. Het format van de openingsrace, met een super pole gevolgd door een race van één uur met verplichte pitstop, leent zich bovendien perfect tot verrassingen.
 
Belgian VW e-Fun Cup: minstens even onvoorspelbaar!
 
Als u denkt minder spektakel te zien op woensdagavond, wanneer amateurrijders, liefhebbers, debutanten of soms piepjonge rijders het tegen elkaar opnemen, bent u eraan voor de moeite. Op twee dagen van de race in Road Atlanta worden de eerste veertien rijders in de oefensessies gescheiden door amper één seconde! Bovenaan de affiche staan namen als Massimo Petralia (#332 Néo-Speed), het DRM-duo Quentin Denis (#198) en Martin Businaro (#199) of Michaël Mazuin Sport-rijders Maxime Pairoux (#377) en Louis Mazuin (#422). De Belgian VW e-Fun Cup belooft meer dan zomaar een voorproefje te worden…
 
Om alle VW Fun Cup-teams een week voor de races in Mettet al een eerste keer aan het werk te zien, stemt u op woensdag- en zondagavond iets voor 8 uur ’s avonds af op de Facebookpagina van de VW Fun Cup powered by Hankook of rechtstreeks op het YouTube- of Twitch-kanaal van VRC-Live voor de langverwachte eerste confrontatie. Het nieuwe seizoen kan eindelijk beginnen!

VW Fun Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 8 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons