van der Horst

VW Fun Cup: 12 Uren Mettet : Martin Leburton op pole position

0fdfd36ea214a1b835c83b7909d91d541637f52c.jpg
Blauwe lucht, zon, een aangename temperatuur, een ontspannen sfeer en 33 auto’s op de piste. De weersomstandigheden waren ideaal om de 12 Uur van Mettet/VW Fun Cup voor te bereiden, waarvan de start wordt gegeven op zaterdag, klokke 12 uur. Na een traditionele training, die gedomineerd werd door Gilles Debrus in de auto van het team Côté Passions, werden de tien snelsten ontboden voor de superspannende Superpole! Op het menu : één rondje, zonder fouten te begaan en om ter snelst sturen!
Martin Leburton bleef in die oefening de baas van iedereen. De jonge rijder (22 jaar) uit Oudergem kreeg de smaak voor de VW Fun Cup al ingegeven via de papfles, vermits hij zijn vader van kleinsaf aan vergezelde naar de circuits. De #59 AC Motorsport die hij deelt met Arnaud Quédé en Fransman Stéphane Perrin staat dus helemaal vooraan het startveld. Dat de jongeren de macht grijpen in de VW Fun Cup werd nogmaals aangetoond door een andere jongeling, Lorenzo Donniacuo (ook 22 jaar) die plaatsneemt op de tweede plaats, op de eerste rij. De gewezen Belgische kampioen karting is in de #277 Allure Team 2 de teammaat van die andere youngsters, als daar zijn Guillaume Mondron, Frédéric Caprasse en Cédric Bollen.

Op de tweede startrij vinden we een uitstekende Laurent Jaspers, die hiermee bevestigde dat hij één van de revelaties is van dit seizoen, en hij zat hiervoor achter het stuur van de #44 MTE – Jac Motors. Verder zagen we Benoit Visnovsky, die insprong voor Fred Vervisch in de #260 McDonald’s Racing. In de #19 van het Colson Racing for Michel Simul diende Maxime Soulet vrede te nemen met een 5de plaats, voor Nico Verdonck, de enige rijder in de klasse Evo2 (TDI motor) die erin slaagde een plaats te pakken in de Top 10. Het is vanuit een zesde positie dat de clan van DRM Motorsport aan de race zal beginnen. Maar met een minder gulzige motor, zou deze bemanning – net zoals de #258 van het Italiaanse 8Ks Corse, met Zorza-Cappelli-Sordini,  elfde -  wel eens voor de verrassing kunnen zorgen tijdens deze 12 Uursrace…
 
Voor het besturen van de #264 Retrodor by DRT tijdens de Superpole werd een beroep gedaan op Laurent Richard en hij eindigde 7de, voor Manu Nava (Acome Racing with LVR) en Kevin Balthazar (Sotraplant TRS Racing). Na een schuiver en het toch nog neerzetten van de 3de tijd, kon  Gilles Debrus niet echt genieten van zijn prestatie, gezien de VW #4 van Côté Passions naar de laatste plaats op de grid werd verwezen, wegens een niet conforme rijhoogte van het chassis. Het ziet er naar uit dat we ons bij aanvang van de race op het Circuit Jules Tacheny mogen verwachten aan enkele gespierde inhaalmanoeuvres.

Kronos PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 12 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons