van der Horst

VW Fun Cup: Het Team Bustin op volle kracht

Flash back. 24 oktober, 2015. De 10 Uur van Mettet worden afgevlagd en op de 4de plaats zorgen enkele nieuwkomers voor de nodige sensatie. Onder de vlag van het Team Bustin by ComToYou vormde Dominique Bustin achter het stuur van de nieuwe #291 immers ploeg met enkele zuivere debutanten en zij tekenden er voor dit uitstekend resultaat.
  • STX Motorhomes
« Deze eerste race met onze nieuwe auto verliep inderdaad als op wieltjes, » herinnert Dominique zich. « Het gaf ons meteen zin om door te gaan en dit voor een volledig seizoen! »

Voor de campagne in 2016 zal het Team Bustin voortaan de VW Fun Cup Evo3 toevertrouwen aan de goede zorgen van de ploeg DN’S van Dominique Noël. Qua rijders wijzigt er niet zo veel.

«Mijn schoonzoon Sébastien Kluyskens, die ervaring opdeed in Enduro, en ikzelf zijn opnieuw van de partij, » verduidelijkt de Audi-dealer uit Waver. « Wij worden bijgestaan door de jonge Maxime Lieutenant. Tijdens de 25 Hours komen Arnaud Galle, die we nog kennen van zijn sterk debuut in Mettet, en ex-kartrijder Jérémy Peders onze rangen versterken. Deze laatste zal zich ongetwijfeld snel kunnen aanpassen aan het besturen van een VW Fun Cup. »

Alles lijkt erop te wijzen dat deze formatie wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen.
« Wij viseren meerdere keren een Top 5 en hopen zo ook een rol te spelen in het kampioenschap, » geeft Dominique nog mee.

Noteren we nog dat een tweede auto tijdens minstens drie races zal ingezet worden en de kleuren zal voeren van « Jeu Ki Play ». De #20 (de ex-VW Fun Cup Evo3 van de familie Martin-Broers) zal te zien in Dijon, Zandvoort en gedurende de 25 Hours. Twee rijders kennen we ondertussen: Salim Dehondt, die de helm van de haak neemt, en de ervaren Jacques Morlet. De namen van hun teammaats worden later bekendgemaakt.

Kronos EventsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 25 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons