van der Horst

Benelux Open Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
In het Nederlandse Zandvoort, is er de zee, blauwe lucht en veelal een stralend zonnetje, maar de badplaats is nog meer bekend voor het internationale autocircuit waar niet zo lang geleden de Grote Prijs van Nederland werd betwist. Komend weekend is het de beurt aan de Belgen om er in het kader van de Benelux Open Races de start te nemen van de derde manche van de VW Fun Cup 2014. Een dertigtal bolides worden er verwacht en na het succes van vorig jaar wordt het ook nu weer relaxen tijdens een weekend-aan-zee met een gezellige barbecue op zaterdagavond (reserveren kan bij Vanessa). Op de piste daarentegen beschouwen de topteams deze derde round als een laatste, algemene repetitie voor de 25 Uren van Spa, die vier weken later op het programma staat.
VW Fun Cup
VW Fun Cup
Op het vlak van de bezetting noteren we de komst van enkele internationale rijders, zoals Fransman Vincent Abril, Portugees César Ramos en Brit James Nash, die zich onder de kleuren van WRT komen voorbereiden voor de komende sprints van de … Blancpain Series, die begin juli in Zandvoort neerstrijken. Gaan de drie kleppers, die zich meer thuisvoelen achter het stuur van de Audi R8 LMS ultra GT3 zich kunnen meten met de vaste waarden van de Fun? Aan tegenstanders voor de eindzege ontbreekt het niet. Naast het Colson Racing for Michel Simul (#19, Crosset-Gressens) en Allure Team (#274, Bouvy-Donniacuo-Schmetz-Grivegnée), die al eerder dit jaar wonnen,  telt het groepje favorieten in één adem ook nog Côté Passion (#4, Debrus-Debrus-Baudart-Charlier), MTE Jac Motors (#44, Jaspers-Nulens-De Frahan-Janssens), AC Motorsport 1 (#59, Quédé-Breny), AC Motorsport 3 (#65, Ryhon-Godard-Krueger), McDonald’s Racing (#260, Vervisch-Tavernier-Bouillon-Van Oppens), Allure Team 2 (#277, Bollen-Caprasse-Mondron), Acome Racing with LVR (#278, Nava-Delrez-Vanhakendover), LVR Racing by Acome (#279, Vandercam-Nevers), Socardenne with Acome (#280, Verbist-Nirvalet)!  Vermelden we nog dat Côté Passion een tweede Evo3 laat rijden, voor de familie Debrus.

Bij de outsiders voor de race in de Nederlandse duinen rekenen we op de tweede auto van WRT (#173), met Raphaël De Borman, Pierre Lalmand, Christophe Van Riet en Kristoffer Cartenian, allemaal klasbakken die tot hiertoe hun sporen verdienden in Historic-races.

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Op het circuit voor grote harten, gekenmerkt door het lange rechte stuk, een indrukwekkende tot de verbeelding sprekende Tarzan-remzone en ook de komst van nogal wat rondvliegend duinenzand op de piste, is het afwachten hoe de VW’s Fun Cup van de tweede generatie zich gaan gedragen tegenover de rivalen met de Evo3 ?  Vooral omdat we in de groep van de ‘TDI’  de Italianen van 8KS Corse Team (#258, Zorza-Cappelli-Sordini), Leader Racing 1 (#271, Delepine-Ouassini-Vandormael), Leader Racing 2 (#227, Willems-Feron-Gérard), maar ook DRM Motorsport 2 (#364, Delhaye-De Braekeleer-De Robiano) terugvinden.

Het Allure Team 4 (#40) rekent, naast Gilles Piron, op een zekere Romain Degeer, een jonge wolf van zestien jaar, die de stiel leerde in karting en slechts toe is aan zijn tweede race in de autosport. Het zou ons niet verbazen dat de kleine Luikenaar van zich gaat laten horen…
 
Vermelden we nog de deelname van de Fun Cup Evo1 Debersaques-DDS (#132, Deschepper-Debersaques-Debersaques), die willen tonen dat de jaren dienst geen invloed heeft op het potentieel. Veel volk ook in de klasse van de ‘Bi’, met als kandidaten voor de zege het DZ Racing (#310 Evo2, Tilly-Martin-Rougeot), AC Motorsport 2 (#316 Evo3, Daout-Sovet-Moors), Trendy Foods (#356, Plunus-Jardon), CBRS / AC Motorsport (#360 Evo3, Dupont-Koning-Fisette), Carpass LRE by DRT (#365 Evo2, Vercammen-Lémeret-Coppieters) en Team ComToYou (#371 Evo3, Baert-Bustin-Evrard-Nothomb-Robert-Henderick).

Ook belangrijk om te weten is dat de kwalificaties voor de Nederlandse etappe van de VW Fun Cup 2014 voor écht meetellen en de startgrid zullen bepalen. Dat belooft voor de strijd om de snelste ronde te kunnen afdrukken, op zaterdag tussen 11u00 en 13u00. Race 1 wordt eveneens op zaterdag betwist met start om 14u15 en de geblokte vlag 210 minuten later. De tweede rit vindt plaats op zondag, tussen 13u40 et 17u10, opnieuw voor de duur van 210 minuten.

Last but not least: fans die zin hebben om een rondje Zandvoort te beleven, zijn welkom op zondag 15 juni, voor een Open Track Day VIP, tussen 17u20 en 19u00 !  Alleen GT’s en Toerwagens zijn toegelaten, met een geluidsbeperking van 95 dB. Net zoals voor de BBQ op zaterdagavond, kan men zich hiervoor inschrijven bij Vanessa Bouchat (vanessa@kronosevents.be of 0494 517 091).

Afspraak op zaterdag 14 en zondag 15 juni op het Circuit Park Zandvoort. Waar is dat feestje? Bij Kronos Events!

Kronos Events pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 11 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons