van der Horst

VW Fun Cup: Een knap feest… voor de start van een erg veelbelovend seizoen

VW Fun Cup 2018 overall podium
VW Fun Cup 2018 overall podium
Kronos Events, promotor van de European VW Fun Cup, heeft alle liefhebbers van de VW Fun Cup afgelopen zaterdag verzameld in de Knokke Out in Waterloo. Niet alleen de prijzen van het seizoen 2018 werden er uitgereikt, het was ook de gelegenheid om 2019 aan te vatten in een gezellige en feestelijke sfeer!
  • VR Racing
VW Funcup 2018 podium Evo2
VW Funcup 2018 podium Evo2
Uiteraard werden de laureaten van het afgelopen seizoen in de bloemetjes gezet, met als kampioenen Socardenne by Milo (Overall), DZ Racing by Acome (Pure), Carpass LRE by DRT (Biplace) et JUSI Racing (Evo2). We noteerden ook dat de Belgian VW Club zijn premies uitreikte (20.000 euro in totaal) aan de top 8 in Monoplace en de top 5 in Biplace.
 
VW Fun Cup 2018 JGTrophy
VW Fun Cup 2018 JGTrophy
De avond stond traditioneel ook in het teken van de uitreiking van de ‘Special Awards’. Clubsport Racing werd aangeduid als ‘Revelation of the Year’ voor zijn opvallende prestaties in 2018, die gelinkt werden aan een leuke promotie voor de VW Fun Cup in Vlaanderen. Valérie De Backer ontving als drijvende kracht van het secretariaat de Award ‘Seriously Fun of the Year’ voor haar passie ten dienste van de VW Fun Cup, en dat altijd met een goed humeur. Axelle Andrien, die Champagne de Castellane kwam vertegenwoordigen, werd bedankt met de Honorary Award, voor alles wat ze gedaan heeft voor de VW Fun Cup. De JG Trophy, ter nagedachtenis van JG Mal-Voy (de voorzitter van de Belgian VW Club die in 2015 het leven liet), ging tot slot naar Thomas Bastin, voor zijn passie en toewijding in de communicatie en de productie van videobeelden van de VW Fun Cup.
 
VW Fun Cup 2018 podium Monoplace
VW Fun Cup 2018 podium Monoplace
Om de ceremonie in schoonheid af te sluiten, wonnen meer dan 60 gelukkigen een prijs (aangeboden door Hôtel Beau Site in Trois-Ponts, Panda Gin, Magnus Wijnen, Champagne de Castellane, V’Spa, Karting Eupen, Wavre Indoor Karting, Michaël Mazuin Sport, Segafredo en Volkswagen) met de tombola… voor de start van het feest, dat voor sommigen erg laat geëindigd is.
 
Na dit memorabel feest, beginnen de serieuze zaken (maar niet té serieus!) op 23 en 24 maart in Mettet – met eerst een trackday op vrijdag 22 maart – voor de start van het seizoen 2019 van de European VW Fun Cup!

VW Fun Cup

Foto's:
Letihon.be

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 11 februari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons