van der Horst

VW Fun Cup powered by Hankook: naar Nederland voor de finale!

DRM Autographe - VW Fun Cup
DRM Autographe - VW Fun Cup
Acht uur wedstrijd. 480 minuten. 28 800 seconden. Zolang moet er nog geracet worden alvorens definitief het seizoen 2019 van de VW Fun Cup powered by Hankook af te sluiten! Voor de eerste keer in de geschiedenis schrijven de Racekevers hun laatste hoofdstuk van het jaar in Nederland. Het TT Circuit Assen staat wereldwijd bekend als MotoGP-omloop en heeft zijn gebruikelijke vorm opnieuw aangenomen na bedekt te zijn onder tonnen zand door de organisatie van de Motocross of Nations. De ‘Kathedraal van de snelheid’ kan rekenen op unaniem positieve reacties en vormt dus een ideaal decor om de titels van een boeiend seizoen uit te delen!
  • LTF
--- DEELNEMERSLIJST DUTCH FUN FESTIVAL ---

Ondanks de uitzonderlijke datum voor de afspraak in de provincie Drenthe, hebben niet minder dan 36 teams zich aangemeld. De pure autosportliefhebbers zullen hun blikken uiteraard richten op de strijd tussen de #277 Allure Team en de #280 Socardenne by Milo, de twee overgebleven titelkandidaten. Het team uit Luik liet vier opeenvolgende zeges noteren, maar is er nog niet in geslaagd om het kampioenschap in Zolder in een beslissende plooi te leggen. Het trio dat bestaat uit Cédric Bollen, Gilles Debrus en Sébastien Kluyskens blijft wel de torenhoge favoriet. Rekening houdende met het slechtste resultaat (of de twee resultaten van een halve puntentoekenning), bestaat de kans dat Allure Team zichzelf halfweg al de nieuwe kampioen mag noemen. In het kamp van de #280 blijft men echter tot het bittere einde in de titelkansen geloven. Het team van Christophe Nivarlet werd vorig jaar kampioen en zet een te duchten trio in, met Benoit Visnovsky als versterking voor Lorenzo Donniacuo en Tom Rensonnet.
 
De anderen krijgen de rol van scheidsrechter opgespeld. De #2 DRM Autographe wil het seizoen in schoonheid eindigen na de gemiste zeges in Mettet en Zolder. Gilles Smits blijft de vaste man en wordt ditmaal bijgestaan door Amaury Richard en Wolfgang Reip, gewezen kampioen in de Blancpain Endurance Series. Dat trio mikt niet alleen op de hoogste podiumtrede, aangezien ze nog geen kruis gemaakt hebben over de titel van vicekampioen.
 
Ook in het oog te houden zijn de twee teams van Jac Motors (met Laurent Jaspers-Timo Van Impe-Michael Leenders op de #44 en Mathieu Detry-Stéphane Perrin-Sébastien Incardona op de #269) en de twee andere wagens van Socardenne by Milo (Kevin Caprasse-Benjamin Kaivers-Christophe Nivarlet op de #149 en Kevin Balthazar-Romain Degeer-Matts Breckpot op de #289), stuk voor stuk wagens die een podiumplaats ambiëren en die de titelstrijd kunnen beïnvloeden. De #426 Acome Racing (Pierre en Gilles Piron, samen met Martin Leburton) en de #499 DRM Art Blanc Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Emile De Dryver) kenden tot nog toe niet het geluk dat ze verdienden. Is dat in Assen wel het geval?
 
Fun: Clubsport Racing houdt stand, maar…
 
De zegekandidaten zijn bijna uitsluitend teams die kiezen voor een Top Gun-rijder. Enkele outsiders zouden echter voor de verrassing kunnen zorgen, en dan vooral zij die mikken op het podium in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun). De versterking van Loris Hezemans naast Tristan Földesi, Gilles Verleyen en Maxime Lieutenant maakt van de #292 Comtoyou Racing een kandidaat voor de algemene ereplaatsen. De #415 Clubsport Racing zegevierde tijdens de eerste race van het kampioenschap in Mettet en komt naar Assen als leider in de tussenstand. Johan Huygens en Marnik Battryn krijgen het echter allesbehalve gemakkelijk. De #65 Leader Racing van Nygel Verhaeren, Paul Theysgens en Mardeen Benjamin heeft de wind in de zeilen, zoals de zege in Zolder bewijst, en zou weleens stokken in de wielen kunnen steken. Dat geldt ook voor de #278 Acome Racing (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa-Stéphane Charlier).
 
Pure: Acome of AC?
 
Meer nog dan de bekroning in Fun wil de #278 Acome Racing op het TT Circuit Assen vooral meestrijden voor de titel in de Pure-categorie (voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring). Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Stéphane Charlier hebben opnieuw van de zege geproefd in Zolder, na eerder de races in Mettet en Magny-Cours gedomineerd te hebben. Hoewel de #281 AC Motorsport slechts één keer gewonnen heeft, kwam de volle puntenpot tijdens de 25 Hours natuurlijk erg goed van pas. Een samenloop van omstandigheden zou Arnaud Quédé, Benoit Arnaudet en Sébastien Morel de bovenste podiumtrede in het kampioenschap kunnen opleveren.
 
De rijders van de #255 DZ Racing by Acome (Sébastien Dorkel-Amine Zeghouani-Jean-Luc Vandormael-Hakim Ouassini), de kampioenen van 2018, weten dat ze hun lot niet meer in eigen handen hebben. Dankzij de dubbele puntentoekenning (halve punten na vier uur wedstrijd en het normale puntenaantal na de aankomst) zijn ze echter nog niet helemaal uitgeschakeld.
 
In Evo2 (TDI-motoren) is de deelname van de #227 van JUSI Racing meteen ook een garantie op de titel, maar het trio Jurgen Vermeulen-Kris Van Bael-Diederik Ceyssens droomt ervan het seizoen af te sluiten met een knap resultaat algemeen.
 
Biplaces: het eeuwige duel
 
Carpass LRE by DRM - VW Fun Cup
Carpass LRE by DRM - VW Fun Cup
Voor het vijfde jaar op rij is de titelstrijd bij de Biplaces uitgedraaid op een duel tussen de #365 Carpass by DRM en de #342 Monster Trendy by Milo. Francis Plunus en Eric Jardon (met Manuel Martin als derde man dit weekend) bezetten de tweede plek in de rangschikking na eerder zowel in Mettet als in Magny-Cours – toen met enkele gastrijders – gezegevierd te hebben. Nadien waren ze minder regelmatig dan de rijders van de #365 Carpass die, zonder ook maar een overwinning dit jaar, naar Drenthe trekken als leiders in het kampioenschap. De #365 wil een derde opeenvolgende titel behalen (de vijfde sinds 2012) en heeft daarvoor Stéphane Lémeret als wegkapitein aangetrokken. Met Alexis van de Poele, Philippe Reynens en Miguel Coppieters vormen ze een bezetting om rekening mee te houden. Laat ons echter niet vergeten dat ook de passagiers punten opleveren!
 
Onder het half dozijn Biplaces gaan Camille en Louis Mazuin (winnaars in de categorie in Zandvoort en Zolder op de #377 Michael Mazuin Sport) op zoek naar een derde opeenvolgende zege, maar ook de #361 Credeco by Leader, winnaar van het Franco Fun Festival, mag niet vergeten worden. Kunnen Marc-Olivier Van Oppens, Jérôme Gérard, Norbert Camara en Jean-François Brunot een nieuwe zege veroveren voor het team van Philippe Willems? Of kan de #360 CBRS by Milo (Alain Dupont-Philippe Fisette-Michel Koning), als derde in de tussenstand, het seizoen in schoonheid eindigen? En wat dan met de terugkeer van de #323 TML Racing met de familie de Liedekerke (vader Baudouin en zonen Xavier, Sylvain en Florent) en Charles-Bernard Héger? Het antwoord krijgt u op zondag om 17.20u na acht uur wedstrijd!

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 31 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dutch Fun Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons