van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Met opnieuw een dertigtal auto’s op de deelnemerslijst van de tweede confrontatie van de European VW Fun Cup 2015, is het eens te meer duidelijk dat het nieuwe seizoen goed is begonnen voor de ploeg van Kronos Events. En gezien er voor deze tweede krachtmeeting afspraak wordt gegeven op het snelle Franse circuit van Dijon-Prenois, belooft het in de streek van Bourgondië een groot spektakel te worden in de twee races van telkens 180 minuten…
  • Heinz Performance
Na hun dubbele zege tijdens de Trofee van de Hoge Venen in Francorchamps starten Cédric Bollen, Guillaume Mondron en Fred Caprasse als de grote favorieten. De kans is groot dat de drie jongelingen van het Allure Team 2 de krachttoer nog eens overdoen op het circuit dat in ’84 voor de laatste keer de Formule 1 mocht ontvangen. Om dat waar te maken, moeten zij wel rekeninghouden met nogal wat tegenstanders, die de bemanning van de #277 flink onder druk kunnen zetten. Er is in de eerste plaats het Colson Racing, het uittredende kampioenenteam dat in Francorchamps naast de prijzen greep en in Dijon een beroep doet op Maxime Soulet als maatje van Philippe Crosset en Eric Gressens in de bekende #19. Gérald Delepine, gewezen wereldkampioen Supermoto, is er opnieuw bij in de #18, als teammaat van David Doutrepont en Fabrice Van Outrive. Op de #287 ComToYou komt niemand minder dan François Verbist postvatten als co van Dominique Bustin et Olivier Robert.

Favorieten bij de vleet !

In de Ardennen traden nog andere formaties op het voorplan. Te beginnen met het Acome Racing en de #278 van Manu Nava en Stéphane Charlier, die samenspannen met Michel Vanhakendover. Kevin Balthazar wierp zich in Francorchamps op als de grote revelatie en op de snelle Franse toboggan moeten hij en co’s Christophe Nirvalet en Renaud Martin in de #280 Socardenne bij de favorieten gerekend worden. Bij de kanshebbers behoren ook de #55 Poison Ivy-4 Race van Debrus-Debrus-Vancustem-Van Der Zijl, de #59 AC Motorsport 1 van Quédé-Perrin-Van Dalen, de #274 Allure Team 1 de Bouvy-Donniacuo-Olivier en de #285 van het Italiaanse 8KS Corse Team met het vertrouwde trio Cappelli-Zorza-Sordini.

Met uitsluitend VW’s Fun Cup van de derde generatie op de grid in Bourgondië, zal er zeer hard worden gestreden voor elk plaatsje in het klassement. In die jacht zullen enkelen steevast willen profiteren van het minste oponthoud in de voorste gelederen om winst binnen te halen. Aan kandidaten geen gebrek. We denken dan aan de  #20 Sotraplan TRS Racing (Martin-Martin-Broers), de #44 Jac Motors by MTE 1 (Jaspers-Nulens-Henry de Frahan), de #72 Jac Motors by MTE 2 (met Nederlanders Janssen-Janssen), de #63 DRM Motorsport 1 (Denis-De Braekeleer-Lieutenant), de #65 Leader Racing (Ouassini, Feron, Willems, met de snelle Luxemburger Loris Cencetti), de #132 Debersaques DDS Racing Team (Debersaques-Debersaques-De Kimpe-Crabbe), de #255 DZ Racing (Dorkel-Zeghouani-Vandormael), de #260 McDonald’s Racing (Van Oppens-Bouillon-Gérard), de #283 DRM Motorsport 2 (D’Ansembourg-Catala), enz.  In Dijon moeten de mannen van de  #173 Motiv 8 het doen zonder rallyrijder Dominique Jullien, weerhouden in Namen, terwijl twee Duitsgetinte formaties werden aangekondigd in de #172 DJV Racing Team van de familie Jendrzejzyk (Dieter, Verena en Yannick) en de  #217 Repso Team Green Hornet (Dohmen-Jorquera-Granwehr-Vohl). Willkommen !  

Wie komt aan de beurt bij de tweezitters ?

Na de eerste confrontatie in Francorchamps tellen we bij de tweezitters liefst zes formaties die voor de zege gaan in Dijon. Aan de spits vinden we de winnaars van  de eerste slag van de Ardennen met de  #341 ASC (Reynens-Mahy-Baudet) en de #365 Carpass LRE by DRT (Vercammen en Coppieters, die deze keer worden bijgestaan door Karim Al Azhari en Bashar Mardini).  De tegenstand zal er steevast komen van de #360 AC Motorsport CBRS (Dupont-Koning-Fisette), de #356 Trendy Foods (Plunus-Jardon) en de #371 Team ComToYou (Evrard-Henderick-Hooreman-Baert), terwijl de #301 DBFT (Horlait-Cambier-Lacroix-Arnaudet) en de #353 Team 353 (met Duitser Wagner en Zuid-Afrikaan Papageorgiou) mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen.

Zaterdag, klokke 18.00 uur, maakt de VW Fun Cup voor de eerste keer kennis met het asfalt van het circuit van Dijon-Prenois met een kwalificatie van 60 minuten. Zondag volgen dan twee races van telkens 180 minuten, met een eerste start om 9.15 uur en een laatste run om 15.30 uur. Hoogspanning dus van het begin tot het einde van het Franse weekend…

Kronos Events press  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons