van der Horst

Trophée Nostalgie: Nabeschouwing Christof Raes

Afgelopen weekend was de VW Fun Cup aanwezig op Circuit de l'Anneau du Rhin voor zijn zesde afspraak, alvorens het kampioenschap naar Circuit Zolder trekt voor de seizoensfinale. Met 35 wagens op de startgrid, waaronder 26 Evo3, 6 biplace en 3 Evo1 wagens, werd het alweer een feest op het circuit. De Evo1 of Vintage klasse die dit jaar aan zijn heropstanding werkt, kreeg in Frankrijk een beginneling in zijn rangen. Christof Raes, die zijn ervaring uit karting en vooral simracing haalt, zette de stap richting de circuitracerij.
"Dankzij mijn overwinning in de VW e-Fun Cup vorig jaar heb ik de kans gekregen om een echte VW Fun Cup aan de tand te voelen tijdens een trackday. Dit voelde onmiddellijk goed aan en dus ik wou meer, maar de sprong naar wedstrijden is moeilijk. Via Eagle Speed Academy, een raceschool die gebruik maakt van de VW Fun Cup, kreeg ik de kans om als coach aan de slag te gaan en mezelf te ontplooien als piloot", aldus Raes.

Bij DPW-Racing vond Christof onderdak en zodoende kon hij de #254 Evo1 de sporen geven op de snelle en technische baan in de Elzas. Tijdens de kwalificaties kwam de gedrevenheid van de Breendonkenaar naar boven en de pole in de klasse was een feit. De wedstrijd werd vlot en zonder problemen afgewerkt, waardoor Christof de overwinningsbeker en champagne van zijn allereerste wedstrijd mee naar huis kon nemen.

"Het werd voor mij een hele rollercoaster aan emoties. Ik heb mijn grote droom kunnen waarmaken dankzij de steun van heel wat mensen die ik enorm dankbaar ben. Zonder hen stond ik hier niet. De Vintage klasse vind ik de perfecte opstap, zowel budgettair als ervaringsgewijs. Hopelijk komen er wat extra wagens aan de start in de volgende wedstrijden. Nu is het verder werken aan het eventuele vervolg, want dit smaakt naar meer. Eens je geproefd hebt, is het een verslaving."

Persbericht Christof RaesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 19 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée Nostalgie.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons