van der Horst

VW stuit op "njet"

Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Een snelle terugkeer van de Volkswagen Polo WRC '17 zit er voorlopig niet in. De wil bestaat om de wagen te laten homologeren en in te zetten in het WRC, maar dat stuit voorlopig op verzet van de andere constructeurs. Dat blijkt uit een korte werkvergadering met de FIA, kort voor de start van de Rally van Monte Carlo. Autosport.com wachtte de deelnemers aan die vergadering op.
  • Shopa
De Volkswagen Polo WRC '17 is helemaal klaar, maar werd niet gehomologeerd. Toch willen de Duitsers daar alsnog verandering in brengen, om zo de wagens ter beschikking te stellen van een privé-team waar vooral Andreas Mikkelsen de jongste maanden op rekende/hoopte. Maar omdat Volkswagen te laat is met de aanvraag en dus ook niet meer ingeschreven kan worden als constructeur is er een fiat nodig van Hyundai, Toyota, Citroën en M-Sport. En die lijken op dit moment niet gewonnen voor het idee.

De meeste constructeurs zijn er van overtuigd dat de komst van de Polo's zeker een meerwaarde kan betekenen, maar ze vinden dat Volkswagen zich aan de regels had moeten houden.

"We hebben gewoon meer informatie nodig. Op dit moment krijgen we één zinnetje voorgeschoteld: "De wagen homologeren om enkele rally's mee te rijden". Welke rally's, met welke piloten, onder welke regels?", aldus Yves Matton van Citroën Racing. "Misschien moeten we de regels om deel te nemen aan het WRC wel herzien, maar we moeten dit op een goede manier doen en niet in een vergadering van een half uurtje."

Foto: Volkswagen MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 19 januari 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons