van der Horst

VW wil Pikes Peak record met nagelnieuwe elektrische bolide (+ Video)

Volkswagen Motorsport Pikes Peak-concept 2018
Volkswagen Motorsport Pikes Peak-concept 2018
Volkswagen zoekt nieuwe horizonten, zover is duidelijk. De Duitse constructeur kondigde aan dat het een gooi doet naar het record in de wereldvermaarde klimkoers Pikes Peak in het Amerikaanse Colorado. De bolide, welke volledig elektrisch en weinig verrassend vierwielaangedreven wordt, moet reeds volgend jaar in actie komen. Als motorsportdirecteur is ook onze landgenoot Sven Smeets betrokken bij de ontwikkeling van de wagen en de eigenlijke race.
  • LTF
Sébastien Loeb - Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Sébastien Loeb - Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Het is duidelijk dat VW zo snel mogelijk het Diesel-juk van zich wel afwerpen om zich te richten op de elektrische strategie die tegen 2025 23 volledig elektrische bolides moet omvatten. Om het huidige record van de Kiwi Rhys Millen aan te vallen, ontwikkelt VW naar eigen zeggen een innovatieve aandrijflijn en dito batterij-technologie. VW mikt momenteel enkel op het record voor elektrische wagens, maar spreekt niet over het algemene record dat al enkele jaren op naam staat van Sébastien Loeb en zo'n kleine minuut sneller was.

Jochi Kleint - Volkswagen Golf MK2 Rabbit Pikes Peak
Jochi Kleint - Volkswagen Golf MK2 Rabbit Pikes Peak
VW kwam voor het laatst in actie in de Rocky Mountains in 1987, met een VW Golf met dubbele motor (zowel voor- als achteraan). De wagen haalde de meet uieindelijk niet, nadat de transmissie het begaf. Beelden van de wagen, treft u onderaan deze pagina aan. "Hoog tijd voor een herkansing", vertelt Sven Smeets. "De wedstrijd op de Pikes Peak is een nieuwe start voor ons. Het project is ook een belangrijke mijlpaal op vlak van motorsport." Het huidige elektrische record staat zoals gemeld op naam van Rhys Millen in de e0 PP100 (8:57.118), terwijl Sébastien Loeb in de Peugeot 208 T16 Pikes Peak het algemene record op 8.13.878 zette.



Foto's: Volkswagen Motorsport & Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons