van der Horst

W Series dunt selectie dames uit

W Series Tatuus T-318
W Series Tatuus T-318
De W Series, het F3-kampioenschap dat enkel openstaat voor vrouwelijke deelnemers, gaat een beslissende week in. Het kampioenschap met wedstrijden in het voorprogramma van de DTM-races, onder meer te Circuit Zolder, fileert deze week namelijk de groep overgebleven kandidaat-rijdsters tot een definitieve selectie van 18 namen, plus twee reserverijders. Onder de kanshebbers op die achttien zitjes zoals geweten ook twee Belgen: Sarah Bovy en Naomi Schiff, naast vier Nederlandse dames: Stéphane Kox, Beitske Visser, Milou Mets en Shirley Van Der Lof.
W Series Tatuus T-318
W Series Tatuus T-318
Na de eerste test in het Oostenrijkse Melk, moet een uitgebreide slotproef verspreid over vijf dagen in het Andalusische Almeria de definitieve schifting inluiden voor de W Series. Van de overgebleven 28 namen moeten er nog eens 10 vrouwen afvallen, waarbij er ook nog twee reserverijders worden aangeduid. 18 namen krijgen uiteindelijk de kans om in een Tatuus T-318 (het chassis van de F3-wagen van de vorige generatie) te strijden voor eer en glorie, en 1,5 miljoen dollar prijzengeld (waaronder een half miljoen voor de winnaar).

"In tegenstelling tot dusver, zal het veeleer een op de racerij gericht programma zijn", vertelt W Series Racing Director Dave Ryan. "Vanzelfsprekend zullen we naar de rondetijden kijken, en de snelheid van de rijders zal belangrijk zijn, maar we gaan ook letten op hoe ze evolueren doorheen de test. Daarnaast spenderen we ook aandacht aan de capaciteiten die een rijder heeft om technisch en productief samen te werken met de ingenieurs en de mechaniekers." Voor de volledigheid: voor deze laatste groep medewerkers kijkt de organisatie niet enkel naar vrouwelijke talenten.

De W Series wordt afgetrapt in het weekend van 4 en 5 mei in Hockenheim, waarna de dames richting België trekken voor de DTM-meeting te Circuit Zolder op 18 en 19 mei.

Foto's: W Series  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons