van der Horst

W Series vroegtijdig stopgezet - Jamie Chadwick derde keer kampioen

Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Dit weekend kwam het nieuws naar buiten dat we een nieuwe kampioen, of beter gezegd kampioene, hebben. Jamie Chadwick is namelijk voor de derde maal in haar carrière de beste in de W Series. Nochtans stonden er dit jaar nog drie races op het programma voor de éénzittersklasse die alleen voor dames bestemd is. Maar wegens financiële perikelen trok de organisatie vroegtijdig de stekker uit de serie voor dit seizoen.
  • Hamofa Performance
Na de laatste wedstrijd in Singapore kwam er aan het licht dat een deal met een Amerikaanse investeerder gestopt was, waardoor er twijfels waren of het seizoen nog zou afgewerkt kunnen worden. Nu is het duidelijk dat dit niet het geval is. De organisatie liet weten dat het de rest van het seizoen laat vallen om volop te focussen op 2023 en dat met de nodige financiële steun. Hierdoor is Jamie Chadwick ook officieel en voor de derde maal in haar carrière kampioene van de serie. De Britse had 50 punten voorsprong op Beitske Visser.

Of in 2023 de W Series ook nog zal verder gaan, zal afhangen of men nieuwe investeerders zal kunnen vinden. Al liet CEO Catherine Bond Muir aan motorsport.com weten dat er potentiële nieuwe investeerders zijn die interesse hebben, wat haar hoop geeft voor volgend jaar.

Foto: W Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 11 oktober 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons