van der Horst

Wales: Negende zege voor Ogier - Neuville vice wereldkampioen

Ogier-Ingrassia - VW Polo R WRC
Ogier-Ingrassia - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier en Volkswagen hebben afgelopen weekend nog maar eens bewezen dat zij de enige zijn die afgelopen seizoen de wereldtitels verdienen bij de piloten en de constructeurs. De kersverse Franse wereldkampioen won in Wales zijn negende rally van het seizoen. Negen op dertien en hij stond ook telkens aan de aankomst. En met de zege van Latvala in Griekenland komt Volkswagen op tien. Citroën won drie wedstrijden waarvan twee voor Loeb en een voor Sordo. Ford moest het stellen zonder zege, maar een uitstekende Thierry Neuville die nog steeds zijn eerste overwinning najaagt, reed zich maar liefst achtmaal richting podium en werd oververdiend vice wereldkampioen.
Thierry Neuville - VW Polo R WRC
Thierry Neuville - VW Polo R WRC
De enige die hem nog van de tweede plaats kon stoten was de Fin Latvala, maar onze landgenoot werkte een perfecte en beredeneerde rally af en werd derde na de twee ongenaakbare VW Polo’s van Ogier en Latvala. Neuville gaf ruiterlijk toe dat de Polo's ongrijpbaar waren. Hij moest het bovendien doen zonder radioverbinding en kreeg zodoende geen tussentijden door van de concurrentie.



Mikkelsen - VW Polo R WRC
Mikkelsen - VW Polo R WRC
En wetende dat de derde VW Polo R WRC van de Noor Mikkelsen op een bepaald ogenblik naderde tot op 20 seconden van onze landgenoot maakte het hem niet makkelijker. Neuville deed wat van hem werd verwacht tijdens zijn laatste rally voor Ford. Volgend seizoen zien we onze landgenoot terug in de nagelnieuwe Hyundai i20 WRC.



Neuville-Gilsoul - Vice wereldkampioenen WRC 2013
Neuville-Gilsoul - Vice wereldkampioenen WRC 2013
Veel veranderde er niet meer op de slotdag van de laatste rally van het seizoen. Mikkelsen verloor op de eerste KP 10 seconden door een spin en moest Ostberg voorlaten. Ostberg ging door op zijn elan en won de tweede proef. Ook tijdens de Power Stage was het Ford boven en werden de punten verdeeld tussen Neuville, Novikov en Ostberg. Hierbij verloor Mikkelsen nog eens 16 seconden in een alles of niet poging om terug de vierde plaats van Ostberg in te pikken. Maar de prijzen waren ondertussen verdeeld en Ogier won overtuigend voor ploegmaat Latvala en Neuville, Ostberg, Mikkelsen en Prokop. De Brit Evans won met de Ford Fiësta R5 de strijd in WRC2 voor Ketomaa en Higgins.

Foto's: RIP/Ferraro & Willy Weyens




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 17 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons