van der Horst

Wales: Nabeschouwing van Nicolas Gilsoul

Hallo iedereen, Een wereldkampioenschap win je niet door te rijden met een veiligheidsmarge. En al zeker in dit kampioenschap niet! Om dit doel te kunnen behalen moet je met zekerheid risico's nemen, volle gas rijden en de limieten opzoeken. Deze Rally van Groot-Brittannië is geen uitzondering op de regel. Vanaf de eerste klassementsproef reden we ondanks onze startpositie aan 100%!
  • De Swert Opticiens
De omstandigheden waren bijzonder moeilijk: gladde proeven, een zeer hoog ritme en moeilijke bandenkeuzes. Alles verliep goed want we stonden op de tweede plaats na 10 proeven... Maar op de Sweet Lamb Hafren-proef gingen we voor het eerst sinds al lang in de fout.

In een lange rechtse belandde onze Hyundai in een gracht met als gevolg dat er 50 seconden verloren gingen (… nogmaals bedankt aan de toeschouwers!) en mochten we tegelijkertijd de strijd om een podium vergeten. Maar zoals we al weten maakt ook dit deel uit van de rally.

Van dan af was ons enige doel om zo veel mogelijk punten te pakken om de kop in het kampioenschap te behouden. Samen hebben we de rest van de rally goed afgewerkt met twee bonuspunten in de Power Stage en een 5de plaats in het algemeen klassement.

Er resteren nog twee manches waarin we onze koppositie willen behouden... en ons einddoel willen bereiken. Om maar te zeggen dat we al vol goesting uitkijken naar de Rally van Catalonië en waar we meer dan ooit jullie steun zullen nodig hebben voor het seizoenseinde!

Tot zeer binnenkort,

Nicolas

Persbericht Nicolas Gilsoul



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons