van der Horst

Wales GB: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zetten hun leerschool in het wereldkampioenschap rally dit weekend in Wales verder. De vertegenwoordigers van het RACB National Team beseffen maar al te goed dat ze dit parcours in alle bescheidenheid zullen moeten aanpakken, willen ze met hun zwart-geel-rode Citroën C3 R5 de finish halen.
Het spreekt voor zich dat er in de bakermat van de autosport een wedstrijd wordt georganiseerd die in de loop der jaren legendarische proporties heeft aangenomen. Zelfs al heeft de Wales Rally het met een korter parcours moet stellen dan de vroegere RAC Rally, krijgen de rijders toch nogal wat kleppers te verwerken. Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe mochten ze begin deze week ontdekken, tijdens de verkenningen van deze manche van het wereldkampioenschap. 

“Het is heel indrukwekkend om te rijden op klassementsritten die deel uitmaken van de geschiedenis van de rallysport”, stelt onze landgenoot. “Deze boswegen zijn ontzettend lastig. Men begrijpt wel waarom dit land al zoveel uitzonderlijke rallyrijders heeft voortgebracht en waarom enkel de beste rijders deze wedstrijd hebben kunnen winnen. Deze editie zal daar geen uitzondering op maken. Zeker omdat voor de volgende uren verschrikkelijke weersomstandigheden worden verwacht.”

Guillaume de Mévius denkt dat het parcours vanaf vrijdag wel zijn tol zal eisen. “De wegen op onverhard zullen er bij onze doortocht allicht heel modderig bij liggen”, stelt Guillaume. “Het zijn ook heel smalle wegen, met nogal wat blinde bochten. De proeven van zaterdag zijn wat breder en minder ingewikkeld, maar zeker geen formaliteit. Ook daar zullen de weersomstandigheden echter hun rol spelen. We zullen allicht met forse regenbuien te maken te krijgen, net zoals er nogal wat mist zal hangen.”

Redenen genoeg om het relatief voorzichtig aan te pakken?

“Bij de eerste passage zullen we in ieder geval geen risico's nemen. Zoals steeds is het doel om een maximum aan ervaring op te doen. Tijdens de tweede lus zullen we dan proberen om onze tijden te verbeteren.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 3 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons