van der Horst

Wales GB: Kris Meeke meteen wakker in thuisland

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke heeft meteen van zich laten spreken in de Welshe bossen.. De Noord-Ier klokte op de korte shakedown de besttijd. Ott Tänak hield zich gedeisd en pakte de achtste tijd. Thierry Neuville besloot als zesde op de shakedown van de op twee na laatste rally van het jaar.
Zoals de traditie het wil begonnen de grote drie in volgorde van de WK-tussenstand aan de shakedown in Gwydir. Ott Tänak (Toyota) klokte een meer dan degelijke 2:56.7, maar die tijd werd snel gebroken door onder meer Kris Meeke (Toyota) en Elfyn Evans (Ford Fiesta) die zijn comeback viert na zijn harde landing in Estland deze zomer. 

Die twee hielden het tempo hoog en bleven bovenaan de rangschikking met een nog strakkere tijd dan hun eerste poging. Meeke besloot als leider in een tijd van 2:54.1. Evans deed er een secondje langer over en moest uiteindelijk ook nog Sébastien Ogier (Citroën) naast zich dulden. Meer zelfs, ook Esapekka Lappi (Citroën) ging over de finishlijn in diezelfde chrono. Teemu Suninen (Ford) deed er tiende trager over dan het trio, Thierry Neuville (Hyundai) drie tienden. Opvallend is de matige prestatie van Hyundai in de breedte. Ott Tänak was amper achtste.

Nog opmerkelijk is dat heel weinig piloten hun tijd in hun derde run nog verbeterden. Het geeft meteen aan in welke omstandigheden deze GB Wales rally plaatsvinden.

In R5 zoals vertrouwd Kalle Rovanperä helemaal bovenaan. Guillaume de Mévius reed maar één run en eindigde als laatste R5.

Foto: Toyotoa Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 3 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons