van der Horst

Wales GB: Meeke toont vorm

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke gaat na vijf proeven in de Wales GB Rally, de op twee na laatste manche van het WRC, aan de leiding. Hij gaat Thierry Neuville vooraf.
De Noord-Ier trekt de lijn door van de shakedown en de openingsproef. Kris Meeke (Toyota) klokte vrijdagochtend dan wel geen snelste tijd meer maar de Brit blijft wel aan kop van de koers. 

De eeste besttijd van de dag ging naar Elfyn Evans (Ford) die dus zijn wederoptreden niet miste. De Brit mocht wel niet lang genieten van zijn blitztijd want op de volgende proef ging de ophanging stuk en verloor hij veel tijd. Tegelijkertijd ontbond Ott Tänak (Toyota) zijn duivels met twee snelste tijden. Jari-Matti Latvala schonk tegen de middag Toyota een vierde snelste tijd op vijf proeven. 

Meeke gaat dus aan de leiding. Op twee geen Toyota, maar wel een Belg. Thierry Neuville (Hyundai) rijdt een secure wedstrijd en sprong op de laatste proef van 4 naar 2. Alles ligt wel op een zakdoek. Neuville volgt op 6 seconden van Meeke, Latvala op 6.2 en Tänak op 6.5. Sébastien Ogier (Citroën) is vijfde op 8.8 tellen. Craig Breen (Hyundai) is zesde, nog net binnen de tien seconden.

De rest volgt al verder. Esapekka Lappi (Citroën) is zevende op 14 seconden, voor Andreas Mikkelsen (Hyundai) die al op 20 seconden hangt.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons