van der Horst

Wales GB: Neuville poogt verwoed laatste titelkans gaaf te houden

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville was de man van de zaterdagmiddag met twee besttijden. De Belg rukte in de Wales GB Rally op naar plaats twee en houdt Ott Tänak in het vizier. Straks volgt nog een korte proef, maar wil de de Belg nog een poging wagen zijn titelkansen gaaf te houden, dan zal het vooral morgen/zondag moeten gebeuren.
Thierry Neuville (Hyundai) zette zich nog steeds stevig recht na de middag. De Belg verhoogde de druk en nam twee besttijden voor zijn rekening. Sébastien Ogier (Citroën) werd opgepeuzeld door de Belg, maar Ott Tänak (Toyota) hield zowat het tempo van de Belg aan en knabbelde tussen de Belgische scratches wat terug. 

Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Ott Tänak leidt met nog Colwyn Bay te gaan met 10.1 seconden op Neuville. Sébastien Ogier moet vooral kijken naar Neuville want met een achterstand van 16.3 seconden op de Est kan de wereldkampioen op regelmaat nog maar moeilijk terugkomen. Kris Meeke (Toyota) is nog altijd vierde en volgt op 24 seconden van zijn Estse kopman. Hij moet vooral proberen punten scoren voor het merkenkampioenschap, maar kan Tänak ook nog altijd een stevige dienst bewijzen door Ogier onder druk te zetten.

Andreas Mikkelsen (Hyundai) is vijfde op zowat driekwartminuut van de leider, maar moet nog altijd rekening houden met een jagende Elfyn Evans (Ford) die na een sterke ochtend zijn opmars niet kon doorzetten.

Daarachter gaapt een grote leegte met Teemu Suninen (Ford) op bijna drie minuten. De Fin reed lek. Pontus Tidemand (Ford) ligt op koers om nog wat WK-puntjes te scoren als achtste. Craig Breen (Hyundai) is als bij wonder nog altijd negenda nadat hij vier keer over kop ging en vijf minuten verloor. Kalle Rovanperä (Skoda) is tiende en uiteraard ook leider in RC4 en WRC2 Pro.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons