van der Horst

Wales GB: Tänak leidt nog steeds 'Battle Royale'

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De drie resterende titelkandidaten staan weer bijeen. Ott Tänak leidt na 13 van de 22 proeven in de Wales GB Rally. De top drie staan binnen de tien seconden.
Ott Tänak (Toyota), Sébastien Ogier (Citroën) en Thierry Neuville (Hyundai) maken er een mooi kijkstuk van, maar de snelste zaterdagochtend is ongetwijfeld Elfyn Evans (Ford). De Brit verloor gisteren wat tijd door technische problemen maar ontbond deze ochtend zijn duivels. De Brit ging aan de haal met alle besttijden en klimt zo naar een zesde plaats. Evans kreeg wel een plekje kado want Craig Breen (Hyundai) ging van de baan en verloor ruim vijf minuten.  Volgende slachtoffer kan Andreas Mikkelsen (Hyundai) worden, al verliest Evans wel een belangrijk voordeel, namelijk een vroege startpositie. Straks zullen de omstandigheden meer gelijk zijn voor iedereen.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Vooraan kunnen de grote drie elkaar dus niet kunnen losrijden. Integendeel. Ott Tänak kende aan het slot van de ochtend nog een warm momentje maar behoudt de leiding met zeven seconden op Sébastien Ogier die zich niet helemaal in zijn sas voelt. Thiery Neuville kende een behouden start en ging in de arena van Sweetlamb ook kort in de fout, maar houdt de marge binnen de tien seconden, op 9.2 tellen om exact te zijn. Als hij Ogier pakt bewijst hij vooral Tänak een mooie dienst in de strijd om de titel. Ook Kris Meeke (Toyota) klampt nog aan op 13 seconden, maar hij moet vooral punten binnen halen voor Toyota na de crash van Jari-Matti Latvala (Toyota) op vrijdag.

Deze middag volgen er nog vier proeven.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons