van der Horst

Wales GB: Tänak op een zucht van Britse overwinning

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Met nog twee proeven te gaan in de Rally van Wales heeft Ott Tänak nog altijd een voorgift van zowat elf seconden op Thierry Neuville. Zonder ongelukken rijdt de Est naar zijn zesde seizoenszege.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Op de eerste twee proeven van de zondaglus pakte Thierry Neuville (Hyundai) welgeteld één tiende terug op Ott Tänak (Toyota). Niets dus. De Belg wou wel nog proberen maar door het annuleren van ES20, die van Great Orme, lijkt het stilaan onbegonnen werk om de Est nog te gaan halen. Er resten nog amper goed 16 kilometer tegen de klok, veel te weinig dus om nog een vuist te kunnen maken. Neuville reed wel Sébastien Ogier (Citroën) verder los, wat hem een stukje verder helpt in zijn jacht om een vijfde vice-titel, want de titel is nu echt wel ontzettend ver weg.

Achter de grote drie staat Kris Meeke (Toyota) er eerder verweesd bij, terwijl Elfyn Evans (Ford) zich wel nog eens schrap zette en de vijfde plaats afpietste van Andreas Mikkelsen (Hyundai), met andere woorden, ook in de tussenstand voor de merkentitel is Toyota op weg naar een mooie slag.

Straks dus nog twee proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons