van der Horst

Wales: Lappi eerste leider vóór Neuville

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
Na de korte showproef donderdagavond in de rally van Wales is Esapekka Lappi de eerste leider. Hij heeft drie tienden voorsprong op Jari-Matti Latvala en Thierry Neuville. Andere titelpretendenten Sébastien Ogier en Ott Tänak eindigden respectievelijk vierde en vijfde.
De korte omloop van 1.7 km van Tir Prince leek naar het einde toe sneller te worden, want de grote tenoren verbeterden stelselmatig de tijden. De Fin Lappi (Toyota Yaris) zorgde met 1:21.6 wel voor een tijd om de tanden op te breken. Dat bleek ook want geen van mannen die strijden om de titel kwam er nog aan, noch iemand anders.

Thierry Neuville (Hyundai i20) draaide drie tienden trager en zette dezelfde tijd neer als Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). Wereldkampioen Ogier (Ford Fiesta) eindigde op zeven tienden van de besttijd, Ott Tänak (Toyota Yaris) zette een derde Toyota in de top vijf, op negen tienden van zijn Finse teamgenoot.

Spielerei, want morgen begint het echt met acht proeven, waarvan de dubbele passage op de vrij ongekende proef Brenig, goed voor bijna 30 km.

Foto: @EsapekkaLappi - TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 4 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons