van der Horst

Wales: Latvala pakt leiding en Power Stage

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala is dé man van de eerste twee proeven op zondagochtend. De Fin pakte de vijf punten op de Power Stage, maar nog belangrijker, hij ging voorbij Sébastien Ogier naar de leiding. Thierry Neuville sprokkelde ook wat punten en komt op minder dan 10 seconden van de vijfde plaats van Ostberg.
  • Powercars
De 74ste Wales Rally wordt er stilaan eentje om in te kaderen. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) moet de leiding laten aan Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). De Fin reed een sterke Power Stage waarmee hij op kop kwam en vijf extra punten meegraait.

Niet onbelangrijk want hij neemt daarmee ook punten af van de titelkandidaten. Ott Tänak (Toyota Yaris) moest gisteren opgeven en zal Wales verlaten met vier puntjes, na zijn tweede tijd op de Power Stage. Hij pakte daarmee één puntje terug op Sébastien Ogierr (Ford Fiesta) en twee puntjes op Thierry Neuillve (Hyundai i20), vierde op de Power Stage.

In de algemene stand heeft Latvala nu 3.6 seconden voorsprong op Ogier. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) is derde op 14.1 seconden van de leider. Craig Breen (Citroën C3) lijkt uitgeteld voor het podium. Op de Power Stage maakte hij een foutje waardoor hij een twintigtal seconden verloor.

Achter Breen is het uitkijken wat de mogelijkheden nog zijn voor Thierry Neuville (Hyundai i20). De Belg is nog altijd achtste, maar staat op minder dan 10 seconden van de vijfde plaats die bezet wordt door Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). De Belg kan dus straks nog een redelijk goede zaak doen, maar dan moet hij wel nog voorbij Mads Ostberg (Citroën C3) geraken. Het verschil bedraagt 8.8 seconden. Vanochtend waren dat er nog meer dan 20. Hayden Paddon staat ook nog voor Neuville, maar als de Belg de Kiwi niet pakt, zal de Nieuw-Zeelander wellicht ergens wel wat tijdstraf oppikken.

In WRC2 ment Kalle Rovanperä nog altijd het peloton.

Foto: TGR_WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 7 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons