van der Horst

Wales: Neuville naar plaats twee na sterke middag

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na de openingsdag van de Rally van Wales, de op twee na laatste manche van het WRC, staat Ott Tänak riant op kop. Hij wordt gevolgd door Thierry Neuville die van vijf naar twee sprong na de middag dankzij een meer dan degelijke middaglus.
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Er stond weerom geen maat op Ott Tänak (Toyota Yaris) die op de proeven die van tel waren in de Welshe bossen de ene na de andere besttijd klokte. Vooral zijn ochtendlus was ronduit impressionant. De Est bouwde inmiddels een voorsprong uit van 28.8 seconden op zijn dichtste belager.

Dat is Thierry Neuville (Hyundai i20) die een goede middaglus reed. Kort voor de lunch noteerde hij al een besttijd op een niemendalletje dat hem van zes naar vier bracht. Na de middag bleef hij het kortst van allemaal bij Ott Tänak en op de slotproef pakte hij nog een keertje de snelste tijd. Resultaat: Neuville is nu tweede. Hij werd wel wat geholpen door het wegvallen van Elfyn Evans (Ford Fiesta) die mechaniscche problemen kende op de verbinding nog voor de middaglus, en de Welshman zijn teamgenoot Teemu Suninen (Ford Fiesta) die van de baan ging. Geen al te beste dag dus voor Ford. Ook Sébastien Ogier (Ford Fiesta) kende al zijn deel van de pech met versnellingsbakproblemen.

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Op een voorlopige derde en vierde plaats staan de Toyota's van Jari-Matti Latvala, op 31.3 seconden van de leider, en Esapekka Lappi, op 35.9 seconden. Zij kunnen dus morgen de nodige druk zetten op Thierry Neuville. Ogier is nu vijfde op 38.2 seconden en is nog niet uitgeteld voor het podium. Op kousevoeten is Craig Breen zesde en eerste Citroën C3. Hij volgt wel al op 48.8 seconden van de kop.

Vermeldenswaardig is zeker de tiende positie van Kalle Rovanperä (Skoda Fabia R5). De jonge Fin heeft in WRC2 een voorgift van maar liefst een minuut op teamgenoot Pontus Tidemand.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 5 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons