van der Horst

Wales: Neuville valt terug na fout, Tänak dominant

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville is uit de strijd om het podium gevallen nadat hij van de weg raakte. Hij is nu pas negende in de stand. Na dertien van de 23 proeven blijft Ott Tänak riant leider, voor Sébastien Ogier.
  • Oeste Kart
De elfde proef van de Rally van Wales zou wel eens een kantelmoment in de strijd om de titel kunnen blijken. Thierry Neuville (Hyundai i20), tot dan tweede in de stand, gleed met de achterkant van Hyundai in een gracht. Het duurde even vooraleer hij er, dankzij het publiek, terug uitraakte. De Oostkantonner verloor ruim driekwartminuut en tuimelde naar de achtste plek in de tussenstand. Op de slotproef van de ochtend verloor hij die plaats nog aan teamgenoot Andrea Mikkelsen (Hyundai i20). De Belg lijkt een uitermate slechte zaak in de strijd om de titel te doen.

Ondertussen blijft Ott Tänak (Toyota Yaris) domineren. Hoewel de eerste rijders op het parcours in het voordeel lijken, noteert de Est nog altijd toptijden. De Est verpulvert de tegenstand. Sébastien Ogier, auteur van de snelste tijd op de openingsproef van de dag, volgt nu als tweede op 48 seconden, maar hij moet uitkijken voor de Toyota's van Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi, respectievelijk derde en vierde. Latvala volgt op een drietal tellen van Ogier, Lappi op vier.

Achter de Toyota's volgen de Citroëns van Craig Breen, die ook nog maar op 6 seconden staat van Ogier, en Mads Ostberg, die een ontzettend sterke ochtendlus reed. Zij gaan dus de Hyundai's van Hayden Paddon, Andreas Mikkelsen en Neuville vooraf, die dus maar heel matig presteren in blok.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons