van der Horst

Wales: Ogier leidt na dag vol drama

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier mag als leider naar de slotdag van de Rally van Wales, de op twee na laatste manche van het WRC. De Fransman was de enige van de titelkandidaten die een zorgeloze zaterdag kende. Thierry Neuville is nog altijd achtste. Zondag zijn er nog vier proeven.
  • Shopa
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Een dag vol vreemde wendingen. Het begon met een foutje van Thierry Neuville (Hyundai i20) die op de tweede proef van de dag in de fout ging en zo een tweede plaats moest afgeven. Neuville wisselde goede momenten af, met mindere tijden en is nu achtste. Het enige voordeel is dat hij teamgenoten Hayden Paddon en Andreas Mikkelsen voor zich heeft.

Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Esapekka Lappi - Toyota Yaris WRC
Na de middag was er de opgave van Ott Tänak (Toyota Yaris), op dat moment virtueel WK-leider, waardoor Sébastien Ogier (Ford Fiesta) plots aan de leiding kwam. De Fransman heeft wel verre van gewonnen spel want Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) zit hem op de hielen. Ogier heeft nog een voorgift van 4.4 seconden. Ook Esapekka Lappi (Toyota Yaris) en Craig Breen (Citroën C3) kunnen nog een rol van betekenis spelen. De Fin en de Ier volgen respectievelijk op 11.8 en 13.5 secconden.

Mads Ostberg (Citroën C3) is vijfde op 34.1 seconden. Niet onbelangrijk, want voor Neuville lijkt die vijfde plaats op dit moment het hoogste haalbare. De Belg moet wel 21.4 seconden zien goed te maken. Hij staat op 55.5 tellen van Ogier, opvallend gezien het verlies van 50 seconden zaterdagochtend. Ondanks een matige rally had Neuville dus kunnen strijden om de overwinning.

In WRC2 is Kalle Rovenperä (Skoda Fabia) nog steeds ongenaakbaar. Hij is ook negende algemeen.

Foto's: RIP & Toyota Gazoo Racing WRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons