van der Horst

Wales: Tänak moet opgeven, Neuville drijft ritme op

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Drama op de 16de proef in de Rally van Wales, want leider en virtueel leider in de WK-tussenstand Ott Tänak heeft de strijd moeten verlaten met mechanische problemen. Thierry Neuville is voorlopig achtste, met twee ploegmaten voor zich.
  • Oeste Kart
De hemel klaart terug open voor Thierry Neuville (Hyundai i20). Zijn dichtste belager in de WK-tussenstand, de Est Ott Tänak (Toyota Yaris), heeft op de legendarische proef Sweet Lamb zijn Toyota op kant moeten zetten met mechanische problemen.

Daardoor komt Sébastien Ogier (Ford Fiesta) plots op kop van de wedstrijd. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is tweede op 5.5 tellen, Esapekka Lappi (Toyota Yaris) is derde op 10.8 seconden. Craig Breen (Citroën C3) volgt als vierde op een kwartminuut.

Neuville is nu achtste maar kan gemakkelijk oprukken naar plaats zes want voor hem rijden teamgenoten Andreas Mikkelsen en Hayden Paddon. De Belg is 22.6 seconden verwijderd van de vijfde plaats van Mads Ostberg (Citroën C3).

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons