van der Horst

Wales: Tänak schiet furieus uit startblokken

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Vier proeven weg en alweer staat er geen maat op Ott Tänak. De Est realiseerde vrijdag een drie op drie en knijpt de keel van de concurrentie dicht. De enige die een vuist kon maken is Sébastien Ogier, maar hij kent versnellingsbakproblemen. Thierry Neuville is redelijk anoniem zesde.
  • Oeste Kart
De concurrentie wist meteen hoe laat het was deze morgen. Tänak (Toyotoa Yaris WRC) pakte de snelste tijd op de eerste proef. Ook al gingen de alarmbellen bij de concurrentie af, op de volgende proef haalde de Est nog zwaarder uit. Op de slotproef van de ochtend zette Toyota zich in blok vooraan. Geen twijfel: Toyota is de sterkste wagen van het moment.

De andere protagonisten voor de titel kenden een moeilijke ochtend. Thierry Neuville (Hyundai i20) verliest vier tienden per kilometer wat een eeuwigheid is. De Belg is pas zesde op 22.5 seconden van de Est. Sébastien Ogier leek zich in het spoor van Tänak te settelen, maar hij kende versnellingsbakproblemen en ging twee keer rond, waardoor hij naar de zevende stek valt, net achter onze Belg.

Tussen Tänak, en Neuville en Ogier, staan Elfyn Evans (Ford Fiesta), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), Teemu Suninen (Ford Fiesta) en Craig Breen (Citroën C3). Evans houdt de achterstand onder de tien seconden. Latvala volgt op 18.4 seconden, Suninen op 20.7, Breen op 22.2.

Foto: @OttTänak - TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 5 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons