van der Horst

Wales: Valse start voor Tänak, Latvala snelste

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Goed en slecht nieuws in het kamp van Toyota op de shakedown. Ott Tänak opende zijn rally met een crash, terwijl Jari-Matti Latvala de besttijd pakte. Thierry Neuville besloot als vijfde.
Klokslag negen uur begon de laatste test voor de rally van Wales, de op twee na laatste manche van het WRC. Thierry Neuville (Hyundai i20) opende zoals de traditie het wil. Veelal wordt de startorde van de openingsdag (vrijdag) gehanteerd.

De Belg klokte meteen een tijd van 2:01:8. Meer dan hoopgevend, want die tijd zou amper met vier tienden verbeterd worden. Starten als opener is vaak een nadeel omdat de eerste starter de weg schoonveegt voor de rest. Bij natte omstandigheden is dat minder van tel, en dat bleek deze ochtend.

De meeste rijders noteerden hun beste tijd tijdens de openingsrun. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) pakte de besttijd, gedeeld met Elfyn Evans (Ford Fiesta): 2.01.4. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) was één van de enige die zijn tijden wel opdreef. In zijn vijfde run klokte ook hij 2:01.4. Craig Breen (Citroën C3) werd vierde op één tiende, voor Neuville.

Ott Tänak gleed van de weg en stond lange tijd in het service. 
 

In WRC pakt Kalle Rovanperä de snelste tijd, voor Eric Camilli en Ole-Christian Veiby die zijn debuut maakt in de Citroen C3 R5.

Tijden nog onder voorbehoud: shakedown nog bezig.

Foto: Toyota Gazoo Racing -Twitter



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 4 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons